Muhalifler cezaevini ele geçirdi

Muhalifler cezaevini ele geçirdi

Halep Merkez Cezaevi'nin, muhalifler tarafından tamamen ele geçirildiği, mahkumların kurtarıldığı bildirildi. Rejim güçleri ise muhaliflerin bu hamlesine karşı yine varil bombalarıyla karşılık verdi. Şu ana kadar 40 kişi öldü

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin Halep'teki Mesekin Hananu bölgesinin değişik yerlerine 10'dan fazla "varil bombasıyla" saldırması soncunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 40 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu ifade edilen açıklamada, saldırı sonucunda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü, halkın kısıtlı imkanlarla enkaz altında kalan yaralı ve ölülere ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı bir helikopterin başkent Şam'ın Dareya bölgesini varil bombasıyla vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu, saldırıda onlarca evin hasar gördüğü aktarıldı.

Açıklamada, saldırı bölgesinde yoğun dumanların da yükseldiği iletildi.

MUHALİFLER CEZAEVİNİ ELE GEÇİRDİ

Suriye'nin Halep kentindeki Halep Merkez Cezaevi'nin muhaliflerin eline geçtiği, içeride tutuklu bulunan 3 bin 500 kişinin de kurtarıldığı bildirildi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esad güçlerinin kontrolündeki Halep Merkez Cezaevi'nin İslami Cephe ve Nusra Cephesi tarafından tamamen ele geçirildiği kaydedildi.

Cezaevinde tutuklu bulunan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 bin 500 kişinin kurtarılarak güvenli bölgeye götürüldüğü belirtilirken, cezaevi etrafının Suriye ordusuna bağlı helikopterler tarafından varil bombalarıyla ağır bombardıman altında tutulduğu belirtildi.

Halep Merkez Cezaevi'nde, 2011 yılında başlayan gösterilerde tutuklanan siyasi mahkumların da bulunduğu ifade edilirken, Suriye rejimine bağlı birliklerin buradaki tutukluları rehin olarak kullandığı iddia edilmişti.

Ayrıca Aralık ayında aşırı soğuktan 10 mahkumun donarak ölmesi sonucu 350 mahkum serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.