Muhalifler Humus'u boşaltıyor

Muhalifler Humus'u boşaltıyor

Suriye rejimi ile ateşkes konusunda anlaşan muhalifler Humus'u boşaltmaya başladı

Muhalif gruplar Humus'tan ayrılmaya başladı. Suriye rejimi ile dün ateşkes üzerinde anlaşan muhalif gruplar Humus'u bugün boşaltmaya başladı.

Suriye muhalefeti için önemli bölgelerden olan ve muhalefetin kalesi olarak bilinen Humus, rejim askerlerinin kontrolüne geçmeye başladı. Muhaliflerin boşalttığı kontrol noklarına konuşlanan rejim askerleri, muhalif gruplar ve aileleri kenti boşaltırken onları denetliyor. 

Bazı kişilerin direkt olarak çıkışlarına izin verilirken bazılarınınsa tutuklandıkları bildiriliyor. Humus'un rejim askerinin kontrolüne geçmesiyle birlikte Suriye muhalefetinin de büyük güç kaybettiği ifade ediliyor. 

Beşar Esad'ın bölgeye gıda malzemelerinin girişini engelleyerek, açlığı önemli bir silah olarak kullandığı ve muhalifleri bu yolla ateşkese zorladığı belirtiliyor. Diğer taraftan, hava gücü olmayan muhaliflerin havadan gelen herhangi bir saldırıya karşı da savunmasız olduğu için rejim ordusuyla mücadelede yetersiz kaldığı kaydediliyor.

MUHALİF LİDERLER: BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOKTU

Humus'taki ateşkesle ilgili konuşan muhalefet liderleri, Humus'ta çok az seçeneklerinin olduğunu ve son altı aydan bu yana gönülsüz olsa da ateşkesi düşündüklerini dile geitrdi. 

Rejimin Humus'u abluka altında tutması ve bölgeye gıda malzemelerinin girmesine izin vermemesi sonucu açlık Humus'taki en büyük sıkıntı olmaya başladı.

Lübnan sınırına yakın olan Humus 3 yıldan bu yana devam eden Suriye iç savaşının kalbi olarak biliniyordu. En şiddetli çatışmaların gerçekleştiği bölgeye, Lübnan'dan da giriş çıkışlar oluyordu. Hem muhaliflere yardım eden grupların hem de rejimin yanında yer alan Hizbullah'ın Lübnan'dan gelerek Humus'taki çatışmalara dahil oldukları belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.