Muhalifler rejim karargahını yer altından patlattı VİDEO

Muhalifler rejim karargahını yer altından patlattı VİDEO

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı muhalif gruplar, İdlib'deki rejim üssünü yer altından kazdıkları tünelde 60 tonluk TNT'yi patlatarak havaya uçurdu

Suriye'de muhaliflerin yer altına kazdıkları tünellerle yaptıkları bombalı saldırılar devam ediyor. İslami Cepheye bağlı muhalif bir grup rejimin İdlib'deki askeri üssünü 60 ton TNT ile patlattı.

Muhalifler, yer altından uzun tüneller kazarak rejime ait askeri karargahların altına tonlarca patlayıcı yerleştirip bölgeyi uzaktan kumanda ile havaya uçuruyor. Son olarak İdlib'de gerçekleşen saldırıda 60 ton TNT kullanıldığı belirtiliyor.

Dün gerçekleşen saldırının görüntüleri internet üzerinden paylaşıldı. Patlama ile ilgili açıklama yapan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamada onlarca rejim askerinin öldüğünü ve onlarcasının da yaralandığını duyurdu.

Saldırıyı, birçok muhalif grubun bir araya gelerek oluşturduğu İslami Cephe üstlendi. İslami Cephe'den yapılan açıklamada; "İslami Cephe'ye bağlı Furkan Tugayı tarafından, İdlib'deki Vadi Deyf askeri üssü patlatıldı. Patlama için 860 metre uzunluğunda tünel kazıldı ve 60 ton patlayıcı kullanıldı" ifadelerine yer verildi.

Vadi Deyf, büyük çoğunluğu muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'de rejim askerlerinin bulunduğu birkaç noktadan biri olarak biliniyor. Muhalifler Vadi Deyf'i almak için yaklaşık bir yıldan bu yana rejim askerleri ile çatışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.