Muhalifler Ukrayna'nın yarısını ele geçirdi

Muhalifler Ukrayna'nın yarısını ele geçirdi

Ukrayna'da protestolar hız kesmeden devam ediyor, göstericiler Yanukoviç'e desteğin az olduğu ülkenin batı bölümünü neredeyse tamamen ele geçirdi

Ukrayna'da protestolar devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ise çözüm bulmakta zorlanıyor. Başkent Kiev’de ve ülkenin Batı bölgelerinde gerilim sürüyor. Ülkeyi saran protestoların en önemli talebi – Avrupa Birliği ile serbest ticaret ve ortaklık anlaşmasının imzalanması konusu unutulmuş.  İki ay önce AB’ye entegrasyon talebiyle sokaklara çıkan Ukraynalılar şimdi hükümetin ve Cumhurbaşkanının istifa etmesini, “16 Ocak yasaları” diye tabir edilen ve  bir çok alanda özgürlüklere ciddi sınırlamalar getiren kanunların iptalini istiyor. İktidar ve muhalefet arasındaki görüşmelerden sonuç alınamıyor. Kriz giderek büyüyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt bugün sosyal medya hesabından bir harita paylaştı. Harita Ukrayna'da aktif olarak protestoların devam ettiği yerleri gösteriyor. Haritaya göre ülkenin batıda kalan yarısı protestocuların etkisi altında.

Yanukoviç sorunu çözmekte çaresiz kalıyor. Muhalefet yetkilileriyle görüşen Yanukoviç, 16 Ocak yasalarını geri çekeceklerini, tutuklanan göstericileri serbest bırakacaklarını söyledi. Ancak muhalefet liderleri, artık çok geç olduğunu, sokakların durulması için Viktor Yanukoviç'in Devlet Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.