Muhtaç aileye yardımları ulaştırıldı

Muhtaç aileye yardımları ulaştırıldı

Batman"ın Gercüş ilçesinde yaşayan muhtaç ailenin dramının, Rehber TV"nin Umut Kervanı programında yayınlanmasının ardından, hayırseverler tarafından aileye çeşitli yardımlarda bulunuldu.

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Azim-Der’in aracılığıyla Rehber TV’nin Umut Kervanı programında ekranlara taşınan Gercüş’ün Kayapınar Beldesi’ndeki muhtaç aileye, hayırseverlerin yardımı ulaştırıldı. Eşinin ölümünün ardından iki çocuğuyla yapa yalnız kalan Şükran Sol’a yapılan yardımlar Azim-Der yetkileri tarafından kendisine verildi.

Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı programına 3 hafta önce konuk olan Şükran Sol, hayırseverlerden Azim-Der aracılığıyla yardım istemişti.

Oyuncak bebek isteyen Semanur ve tablet bilgisayar isteyen İbrahim Sol’un isteklerine kayıtsız kalmayan yurt içindeki ve yurt dışındaki hayırseverler, programa canlı bağlanarak çocukların bu isteklerini karşılayacaklarını söylemişlerdi.

Azim-Der Yardım komisyonu tarafından ulaştırılan yardım malzemeleri aileyi, özellikle çocukları sevince boğdu.  Çocuklara verilen tablet bilgisayar ve oyuncak bebeğin yanı sıra, aileye giyim eşyası ve nakdi para yardımında bulunuldu.

Oyuncak bebeğine kavuşan Semanur Sol, sevincini teşekkür ederek dile getirirken, çok istediği tablet bilgisayara kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen İbrahim de hayırseverlere teşekkür etti.

Yapılan yardımdan dolayı ne diyeceğini bilemediğini belirten Şükran Sol, “Gerçekten sözler kifayetsiz kaldı, vesile olan herkesten Allah razı olsun. Siz bizim ihtiyaçlarımızı giderdiniz, Rabbim de sizin tüm ihtiyaçlarınızı gidersin. Herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim kimseyi bu duruma düşürmesin.” dedi.

Yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yapan Azim-Der Başkanı Samir Özhan, Midyat Azim-Der olarak Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı programına konuk olduklarını hatırlatarak, “Şükran Sol bacımızı temsilen oradaydık. Hayırsever iş adamları tarafından yapılan yardımları şu an aileye ulaştırdık. Küçük kardeşimize tablet bilgisayar, kızımıza da oyuncak bebeğini teslim ettik. Yaklaşık 3 bin lira nakdi yardımda bulunuldu. Burada yardımlarını esirgemeyen hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu durumdaki ailelere yardımlarımız sürecektir inşallah.” diye konuştu.

Öte yandan Azim-Der tarafından ayrıca  4 aileye, halı, yatak, ocak, gıda ve nakit para  yardımında bulunuldu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.