Muhtar seçildiği köye 43 yıldır adaletle hizmet ediyor

Muhtar seçildiği köye 43 yıldır adaletle hizmet ediyor

Bitlis’te 43 yıldır muhtar olarak seçildiği köye adalet ile hizmet yapan 74 yaşındaki Felemez Ulaştan, "Her zaman iyilikten yana oldum." dedi.

Bitlis merkeze bağlı Kireçtaşı (Perxent) köy muhtarlığına yeniden Felemez Ulaştan seçildi. 1977’de 31 yaşındayken muhtar seçilen Ulaştan, o günden bu yana 43 yıldır muhtarlığını sürdürüyor. 9’uncı kez aynı köye muhtar seçilen Ulaştan, köy halkına kendisini hizmetkâr olarak gördüğünü, bundan sonra da adaletle hizmet vermeye çalışacağını söyledi.

230 hane ve 735 seçmenin bulunduğu köye yeniden muhtar seçildiğini belirten Ulaştan, köye hizmet noktasında hiçbir eksiklerinin kalmadığını dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

43 yıldır kesintisiz olarak muhtarlık yaptığını, 1977’den bu yana birçok hükümetle birlikte çalıştığını hatırlatan Ulaştan, en çok hizmeti AK Parti hükümeti döneminde gördüklerini ifade etti.

İLKHA muhabirine 43 yıllık seçimi kazanmanın sırını anlatan Ulaştan, köylülerle sıkı bir diyalog içinde olduğunu, adaletten taviz vermemesinden dolayı sürekli köylünün kendisini tercih ettiğini vurguladı.

Ulaştan, “74 yaşındayım ve 31 yaşından bu yana da muhtarlık yapıyorum. Dokuzuncu dönemdir seçiliyorum. Allah’a hamdolsun muhtar olduğum günden bu yana köyümüzde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Her zaman iyilikten yana oldum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın deyimiyle ‘Biz hizmetçiyiz.’ Hizmetten başka aklımdan bir şey geçmiyor.” dedi.

“Muhtar olarak en büyük vazifelerimizden biri de köyde huzuru sağlamaktır”

Her şeyden önce köyde huzurun olması gerektiğini dile getiren Ulaştan, şunları söyledi: “Muhtar olarak en büyük vazifelerimizden biri de köyde huzuru sağlamaktır. Bugüne kadar köyde yaptığım hizmetler ortadadır. Okulumuz var ve yeterlidir. 2 tane camimiz, 2 tane taziye evimiz, 2 tane Kur’an kursumuz var. Köyün her tarafına parkeler döşemişiz. Daha önce birçok hükümetle çalıştım. Allah, kimseyi devletsiz ve ordusuz bırakmasın. Tabi AK Parti hükümeti iktidarından bu yana hizmetler köyümüze gelmeye başladı. Daha önce hizmet vardı ama çok azdı. Akşama kadar Kireçtaşı köyünde dolaşın ayağınız çamura değmiyor. Bu hizmetleri devlet yapıyor ama biz de vesile oluyoruz.”

“Uzun süre seçilmemin nedeni, köylülerle olan diyalog ve adaletle yaptığı hizmettir”

Uzun süre seçilmesindeki en büyük etkenin köylülerle olan diyalog ve adaletle yaptığı hizmet olduğunu vurgulayan Ulaştan, bundan sonrada adaletten ayrılmayacağını belirtti.

Köylerde muhtar seçilenlere de tavsiyede bulunan Ulaştan, “Kendimi, gönül rızasıyla köylüme hizmetçi olarak görüyorum. Köylülerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyorum. Evlerine giderek durumlarını soruyorum. Sürekli diyalog halindeyim köylülerimle. Hiçbir şekilde bana oy vermiş, vermemiş hesabını yapmıyorum. Herkese aynı mesafede duruyorum. Bugüne kadar Allah’ın adaletine göre davrandım. Bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğim. Seçilen tüm muhtarlara da bunu tavsiye ediyorum.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.