Muhtar ve STK’lardan Ergani Kaymakamına destek açıklaması

Muhtar ve STK’lardan Ergani Kaymakamına destek açıklaması

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bazı muhtar ve STK’lar, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz’a destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz hakkında bir süredir kamuoyunda ve bazı yayın organlarında itibarsızlaştırma çalışması yapıldığını belirten bazı muhtar ve STK’lar Ergani Kaymakamlığı önünde basın açıklaması düzenledi.

Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk tarafından okunan basın açıklamasına köy muhtarları, Ergani Memur-Sen bileşenleri, İmam Hatip Der ile bazı esnaf ve vatandaşlar katıldı.

“Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Erganili STK’lar üzerinde oynan oyunları, yazılan asılsız yazıları, yapılmaya çalışılan tüm karalamaları ve şahısları üzerinde kurulmak istenen her türlü vesayeti kınamak için toplanmış bulunmaktayız” diyen Selçuk, yapılan saldırı ve karalamaların arkasında rant sağlamak isteyen kişilerin olduğunu ifade etti.

Ergani Kaymakamının Erganililerin sorunlarıyla ilgilendiği ve iddiaların aksine kimseye keyfi muamelede bulunmadığını belirten Selçuk açıklamanın devamında “Yardım yapılacak kişi veya kişilerin durumuna; ilçemiz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile birlikte mütevelli heyetinin değerlendirmesi sonucunda karar verildiği ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla komisyonun belirlediği veya uygun gördüğü kişilere yardım yapılabilmektedir. Komisyonda yer alan birkaç mütevelli heyeti üyesi ile yaptığımız görüşmede kaymakam beyin hiç kimseye keyfi muamelede bulunmadığını komisyonun kararı doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olduklarını dile getirmektedirler.” dedi.

Kimi çevrelerin itibarsızlaştırmak amacıyla Kaymakamın paralelci olduğu iddialarına değinen Selçuk, “Son günlerin modası haline gelen “paralelci”, “hükümetin aleyhtarı” veya sayın cumhurbaşkanımıza “diktatör” dedi damgası vurmaya çalışmak kime ve neye hizmet amacı taşımaktadır? Eğer kaymakam beyin paralel yapı ile bağlantısı olduğunu belirtiyorsanız -ki bu çok ağır bir ithamdır- bu konu ile ilgili kamuoyuna ispatlamaya ve belgeleri sunmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.  

Basın açıklamasının sonunda STK ve muhtarlar Ergani Kaymakamı ile makamında görüştü. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.