Muhtarlar, hem milleti hem de devleti temsil ediyor

Muhtarlar, hem milleti hem de devleti temsil ediyor

"19 Eylül Muhtarlar Günü" nedeniyle düzenlenen programda yapılan konuşmalarda, muhtarların hem milleti hem de devleti temsil ettiğine dikkat çekildi.

Bitlis'te "19 Eylül Muhtarlar Günü" nedeniyle bir program düzenlendi. programa, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Atatürk Mahallesi muhtarı Aslan Derya, muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2'inci Mahmut döneminde hayata geçirildiğini söyledi.

Muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olduğunu dile getiren Aslan, şunları söyledi:

"Muhtarlarımız, bulunduğu mahalle veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak, hem sevinç hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir."  dedi.

Muhtarların zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla çalıştıklarına dikkat çeken Derya, gerek milleti gerekse de devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarların, muhtarlar gününü tebrik ederek konuşmasına son verdi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.