Muhtarlar sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı

Muhtarlar sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve dernek üyesi muhtarlar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptıkları açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik şiddete "hayır" dedi.

Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddeti kınamak için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan muhtarlar, sağlık çalışanlarının yanında yer aldıklarını ve her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti.

Açıklamayı yapan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, "Muhtarlar olarak Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınıyoruz. Sağlık çalışanlarımız yaklaşık 8 aydan beri çocuklarından, eşlerinden, evlerinden ayrı kalıp bu pandemi sürecinde gece-gündüz demeden çalışmaktalar. Bu şekilde çalışanlara karşı şiddet uygulamak mümkün olmamalıdır. Sağlık çalışanlarına, kadına, yaşlıya, çocuğa şiddeti kınıyoruz." dedi.

Sağlık çalışanlarına daha saygılı davranılması gerektiğini ifade eden Taş, "Ülkemizin bir an önce gerçek anlamda toparlanması, sağlık çalışanlarına sahip çıkması; gerek maddi gerek çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Başın ağrıdığında, bir yerin incindiğinde doktora geliyorsun. Ama 'Doktoru da döveceğim' diyorsan, yok böyle bir dünya! Bundan dolayı sağlık çalışanlarına saygı duyacaksın, çünkü onlar bizim evlatlarımız, onlara nasıl sahip çıkmayalım?" ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.