Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Mardin’in Midyat ilçesinde mahalle sorunlarına çözüm getirmek için aylık olarak düzenlenen muhtarlar toplantısını değerlendiren mahalle muhtarları, toplantıların önemine dikkat çekti.

Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar, Midyat’ta göreve başladığı Eylül 2019 yılından itibaren her ayın ilk haftasında, ilçedeki kurum amirleri, merkez ve kırsaldaki 72 mahalle muhtarının katılımıyla muhtarlar toplantısı düzenliyor.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ın başkanlık yaptığı toplantılara Belediye Başkan ve Başkan vekilleri, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, DEDAŞ ilçe yöneticisi, MARSU ilçe Temsilcisi, SGK Müdürü, Nüfus Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, Telekom Müdürü gibi kurum amirleri katılım sağlayarak, muhtarlar tarafından dile getirilen sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşülüyor.

Toplantıların amacının vatandaşların muhatap bulamama şikâyetlerini ortadan kaldırmak olduğunu belirten Kaymakam Tekin Dundar, halkın sorunlarını muhtarlar aracılığıyla ilgili kurumlara bildirmek suretiyle bu konuda çözüm sağladıklarını söyledi.2021 yılının ilk toplantısına katılan mahalle muhtarları toplantı sonrası İLKHA muhabirine toplantılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Sorunlarımızı dile getirme fırsatı buluyoruz”

Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı ve Merkez Gölcük Mahallesi Muhtarı Murat Başar, “Allah razı olsun Kaymakamımızdan her ay bizimle toplantı yapıyor. Çok memnunuz. Herkes kendi mahallesinin, köyünün eksikliklerini dile getiriyor.

Bundan çok memnunuz. Her ay birbirimizi görüyoruz. Eksikliklerimizi dile getirip halediyoruz. Tüm protokole teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

“Muhtarlar toplantısı çok verimli geçiyor”

 Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdürrahim Aktaş, “Muhtarlar toplantısı çok verimli geçiyor. Gerçekten bu toplantılarda halkımızın bize ilettiği tüm sorunları Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, DEDAŞ şefimize, Nüfus Müdürümüze, Telekom ve Vakıf Müdürümüze iletme fırsatımız oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu toplantılar çok verimli geçiyor. Vatandaşımızın kafasındaki soruları biz ilgili mercilere aktarıyoruz. Bu toplantıların devam etmesini istiyoruz. Biz projelerimizi ve mahalle sorunlarımızı rahat bir şekilde ilgili makamlarla paylaşıyoruz. Yapılan çalışmaların takipçisi oluyoruz. Çok güzel verimli geçiyor. Hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Yetkililere tüm sıkıntılarımızı iletiyoruz”

Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve merkez Bahçelievler Mahallesi Muhtarı ve Mehmet Nas, “Her ay düzenli olarak yapılan toplantılarda tüm kurum amirlerimiz buraya geliyor. İlgili yetkililere tüm sıkıntılarımızı iletiyoruz. Çok faydası olduğunu düşünüyorum. İnşallah 2021 yılında daha güzel hizmetler bekliyoruz.” diye konuştu.

“Mahallelerimizin sorunlarını birebir görüşerek aktarma imkanını buluyoruz”

Kırsal Yeşilöz Mahalle Muhtarı Cazım Aydoğdu ise, “Bu toplantılar hem muhtarlar hem kurumlar için çok iyi oluyor. Sayın Kaymakamımıza bu düzenli toplantıları yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Bu toplantılara Kaymakamımız ile beraber tüm kurum amirleri de geliyor. Bütün dertlerimizi birebir görüşerek daha detaylı anlatabiliyoruz. Çok iyi oluyor. Tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Muhtarlar toplantısı sorunların çözümüne katkı sağlıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.