Muhtarlar: Yıkılan hastanemiz ne zaman yapılacak

Muhtarlar: Yıkılan hastanemiz ne zaman yapılacak

Adıyaman'ın Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan devlet hastanesinin yıkıldıktan sonra boş alanın kaderine terk edilmesine tepki gösteren mahalle muhtarları, hastanenin ne zaman yapılacağını sordu?

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tek başına Adıyaman’ın yükünü kaldırmadığını bundan dolayı eski devlet hastanesinin derhal yapılmasını isteyen 20 mahallenin muhtarı, özelikle milletvekillerine seslenerek, hastanenin bir an önce yapılmasını talep ettiler.

Eski hastanenin önünde toplanan muhtar ve mahalle sakinleri adına açıklama yapan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, kentin sağlık sorunlarının çözülmesini istediklerini söyledi.

"Buradan öncelikle Adıyaman'ın yetkililerine, Ankara'da bulunan 5 milletvekilimize, 20 mahalle temsilcisi olan muhtarlarımız ile birlikte buradan sesleniyoruz. Bu yaklaşık olarak Adıyaman'ın dörtte üçüne denk geliyor." diyen Taş, "1954’ten beri il olan Adıyaman’ımızın sağlık sorunlarını çözemiyoruz. Birçok vatandaşımız bu noktada mağdur oluyor. Bir iğne vurmak için dahi 400 Yataklı Hastane gitmek zorunda kalıyor. Sağlık Bakanı Erzurum'da 8 tane hastane yaptığı zaman Adıyaman'da sadece 3 tane hastanemiz vardı. Biz o zaman ne kadar direttiysek hastane yaptıramadık. Yeni Sağlık Bakanımız bize söz verdi 'hastane yapılacak' diye 2020 yılı oldu ancak ortada bir şey yok. Bize herhangi bir tarih verilmesini istiyoruz ne zaman başlayacak bu hastane şu anda sadece tabelası var." dedi.

"Burası madde bağımlısı, tinercilerin mekânı haline geldi"

Hastanenin boş kalan alanın madde bağımlılarının yeri olamaya başladığını söyleyen Taş, "Burası madde bağımlısı, tinercilerin mekânı haline gelmiş. İçeride köpekler geziyor, pislikten dolayı kokulara yayılıyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız rahatsız, biz de kapıyı kapatmak zorunda kaldık. Sayın yetkililer Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun. Bu kadar insanı mağdur etmeyin. Yıllık buraya 200-300 insan geliyordu. Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan bu hastane birçok mahallemizdeki insana hizmet ediyordu. Sizden hiçbir şey istemiyoruz, sadece hakkımızı istiyoruz. Şu hastaneyi bir an önce açın bunun temelini atın yazıktır, günahtır. Burayı hibe eden vatandaş hastane dışında kullanılmasına zaten izin vermiyor." ifadelerini kullandı.

"Devletimiz şu anda maddi olarak bir sıkıntılar içerisinde olabilir, ama bize bir tarih verin." diyen Taş şöyle devam etti:

Muhtarlar olarak halka bir cevap veremiyoruz, çok muzdaribiz. Bizler son çare olarak burada muhtarlarımız ile birlikte -tehdit olarak algılanmasın- açlık grevine başlayacağız. Şu anda bu soğukta burada üşüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarları temsilci olarak görüyor. Belki vekillerimiz kendilerine iletemiyor olabilir. Biz buradan temsilcileri olarak kendisine sesleniyoruz: Allah rızası için bu hastanemizi bir an önce Adıyaman’ın hizmetine sunun.

"Sağlık çok önemlidir"

Vatandaşın hastane için talepte bulunduğunu dile getiren Taş, "Çünkü sağlık çok önemlidir. Birçok insan işsiz kaldı, eczanelerin birçoğu kapandı hepsinden önemlisi bizim sağlığımız tehlikeli bir durumdadır. Biz Adıyaman'a 'sahipsiz memleket demek' istemiyoruz. Milletvekillerimize sesleniyoruz: Hastanemizi versinler, hastanemizi istiyoruz. Muhtarlarımız hastanenin olmamasından dolayı vatandaşlarımızla sıkıntı yaşıyor. Muhtarlar devlet ile halk arasında köprü görevi görüyor. Bu köprüyü lütfen yıkmayın. Halkın bize inancı kaybolursa bizim de size olan inancımız kaybolur. Dolayısıyla toplumun hepsi darmadağın olur. Birisi çıkıp bize hastanenin ne zaman yapılacak hakkında bir bilgi versin." şeklinde konuştu. 

İLKHA


Muhtarlar: Yıkılan hastanemiz ne zaman yapılacak?

Muhtarlar: Yıkılan hastanemiz ne zaman yapılacak?

Muhtarlar: Yıkılan hastanemiz ne zaman yapılacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.