Muhtarlardan eylem yapan annelere destek

Muhtarlardan eylem yapan annelere destek

Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle partinin Diyarbakır il Başkanlığı önünde eylem yapan annelere 19'uncu gününde muhtarlardan destek geldi.

3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan oturma eylemi 44 aile ile 19'üncü gününde de devam ederken, her kesimden annelere ve ailelere destek gelmeye devam ediyor.

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Dayanışma Derneği'ne üye muhtarlar tarafından Adıyaman Merkez Yavuz Selim Mahallesi Muhtarlığı önünde destek açıklaması yapıldı. Yazılı açıklamayı, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa İlik okudu.

İlik yaptığı açıklamada, "Bugün burada bulunmamızın sebebi Diyarbakır'da HDP Binası önünde PKK tarafından dağa kaçırılan annelerimizin acısını paylaşmaktır. Allah hiç bir anneye evlat acısı vermesin. Diyarbakır'da HDP Binası önünde çocuklarını terör örgütünün bataklığından kurtarmak isteyen annelerin bu onurlu mücadelesini Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Dayanışma Derneği olarak destekliyoruz." dedi.

"Ağlayan sadece o annelerimiz değil, babalar, kardeşler ve bütün milletimizdir"

Gözü yaşlı olanların sadece anneler olmadığını, bu coğrafyanın tüm kesimleri tarafından ıstırap çekildiğini vurgulayan İlik şöyle devam etti:

"Bu anneleri evlatlarından, çocukları ailelerinden ayıran terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz. Onlar bizim annelerimiz. Nasıl onların yürekleri yanıyorsa bizim de yüreklerimiz yanıyor. Şu an evlatları için mücadele veren annelerin ne kadar acı çektiklerini çok iyi anlıyoruz. Yıllardır çocuğunun hasreti ile yanan gözü yaşlı anne ve babalar, HDP il Başkanlığı binası önünde 'çocuklarımızı geri verin' sloganı ile zorla dağa kaçırılan çocukların terör örgütünün elinden kurtarmaya kararlı olduklarını ve çocuklarına kavuşana dek bu eylemi süründüreceklerini, çocuklarına kavuşacakları günü saymakta olduklarını görüyoruz. Bir anne için evladı, dünyada en değerli varlığıdır. Diyarbakır'daki bu annelerin yüreğinin yanması, bizim de yüreğimizin yanması demektir. Ağlayan sadece o annelerimiz değil, babalar, kardeşler ve bütün milletimizdir."

İlik son olarak, "Diyarbakır'da evlatları için direnen annelerin ve babaların bu cesur mücadelesine destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.