Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Memur alımlarında uygulanan mülakat ve güvenlik soruşturmalarıyla binlerce kişi mağdur edilmeye devam ediyor. Bin bir emek ve zorlukla çocuklarını okutan vatandaşlar, mülakat denilen ucube sistemin bir an önce kaldırılmasını talep ediyor.

Emperyalist ABD destekli 15Temmuz darbe girişiminden sonra "FETÖ'cülerin devlete sızma girişimlerini engellemek" iddiasıyla hayata geçirilen güvenlik soruşturmaları ve mülakat sistemi binlerce kişiyi mağdur ediyor.

Güvenlik soruşturmalarında FETÖ tarafından oluşturulan kirli hafıza kullanılırken, mülakatlar ise tamamen inisiyatiflere bırakılıyor.

Yıllarca memur olma hayaliyle üniversite okuyan binlerce kişinin hakkı, mülakatlarla elinden alınıyor. Gecesini gündüzüne katan gençler, Kamu Personeli Sınavına çalışırken sosyal hayattan kopuyor ve yer yer ailesini ihmal ediyor.

Sonuç olarak; geçmişte yapılan fişlemelerle ya da akrabalarından herhangi birinin işlediği suçlardan dolayı çalışmaları boşa çıkartılıyor ve mülakatlarda düşük puanlar veriliyor.

"Bir öğrenci yazılı sınava girdiği zaman aldığı puanın geçerli olarak kabul edilmesi gerekir"

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 40 yıldır terzilik yapan Abdullatif Özanlak, çocuklarının mülakat mağduru olduğunu söyledi.

Özanlak, "Benim oğlum öğretmen olmak için sınava girdi ve 79.250 puan alarak mülakata girmeye hak kazandı. 2 defa mülakata çağırdılar, her gidiş-gelişi bana bin TL'ye mal oluyor. Mülakata giriyor, oradakiler soruyor: 'Adın ne? Soyadın ne? Tamam, çık!' Yazık günah değil mi? Ben bu mülakat sistemine tamamıyla karşıyım. Bir öğrenci yazılı sınava girdiği zaman aldığı puanın geçerli olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bu çocukları biz perişan ediyoruz. O mülakata gir, bu mülakata gir. Kısacası kendi yandaşlarını alıyorlar." dedi.

"Mülakat denilen ucube sistem çocuklarımızı eliyor"

Yetkililere seslenen Özanlak, şunu söyledi:

Ben bu mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyorum. 40 yıllık esnaf ve çocuklarını okutan bir vatandaş olarak söylüyorum. Çocuklarımız iyi bir eğitim alsınlar ve bir yerlere gelsinler diye her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Üniversiteyi kazanıp okuyorlar. 4 yıl boyunca, bin bir zorluk ve emekle üniversiteyi okutuyoruz, ondan sonra mülakat denilen ucube sistem çocuklarımızı eliyor. Neye dayanarak çocuklarımızı eliyorsun? Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu mülakatın kesinlikle kaldırılmasını istiyoruz. Her türlü mülakatın kaldırılmasını istiyoruz. Çocukları alın sınava, ne kadar alıyorlarsa puanlarına göre muamele edin.

"Hakkımızı helal etmiyoruz"

"24 saat çalışacağız, çocuklarımıza karakol yüzü göstertmeyeceğiz, hiçbir olaya karıştırtmayacağız, üniversiteli yapacağız ama işe giremeyecek." diye sitem eden Özanlak, "Çocuklarımız niye işe giremiyor? Çocuklarımızın yerine kim işe giriyor? Yazıktır, günahtır. Hakkım varsa helal etmiyorum. Bu mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyorum ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekiyorsa dava da açacağım, BİMER VE CİMER'e yazı da yazacağım. Aksi takdirde gençlerimiz heba olacak." diye konuştu.

İLKHA


Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

Mülakat sistemi mağdur etmeye devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler