Mülakatla istihdam hatasından dönülmeli

Mülakatla istihdam hatasından dönülmeli

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı, adaletsizliğe neden olduğu gerekçesiyle öğretmen alımında mülakat sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon, Bursa'da ise 570 bin öğrenci karnesini aldı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını değerlendiren Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, eğitim sisteminde köklü değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtti.

Şeker, "Eğitim politikaları bir bütün olarak tasarlanmalı, yeniliklerin altyapısı iyi hazırlanmalı; değişimler, şartlar olgunlaştıktan sonra hayata geçirilmeli, her ne planlama yapılırsa yapılsın uygulayıcısı olan öğretmenin niteliği hepsinin önünde ve üstünde olmalıdır. Türkiye'nin yarınki sorumluluklarını üstlenecek nesiller yetiştirmek, çağın gereklerine cevap verebilecek nitelikte güncel, gücünü medeniyet değerlerimizden alan bir müfredatla mümkündür. Geç de olsa başlatılan müfredat çalışması akamete uğratılmamalı, beklentileri karşılayacak şekilde bir an evvel tamamlanmalıdır." dedi.

FETÖ ile mücadelenin titizlikle yürütülmesi gerektiğini dile getiren Şeker, şunları söyledi: "Özellikle bu konuda haklı haksız ayırt edilmelidir. Öncelikle ihraç edilen, açığa alınan arkadaşların acil bir şekilde soruşturulmaları sonuçlandırılmalıdır. Eğer suçlu ise ceza verilerek, ihraç edilerek kamu kurumlarından uzaklaştırılmalı. 6-7 aydır açıkta bekleyen arkadaşlar var. Geciken adalet değildir. Bir an önce siyasal iktidar, hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı, bütün kurum ve kuruluşlar bu soruşturmaları sonlandırmalı ve ihraç edilenler suçlu ise suçlarını çekmelidir. Suçlu değillerse bir an önce görevlerine iade edilmelidir."

"Mülakatla istihdam hatasından dönülmelidir"

Adaletsizliğe neden olduğu gerekçesiyle öğretmen alımında mülakat sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Şeker, "Eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesi, derslerin boş geçmemesine, sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır. Bu nedenle hem yeni öğretmen kadroları ihdas edecek hem de sözleşmeli öğretmen alımındaki hatayı telafi ederek, sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirecek; ücretli öğretmenlere iş güvencesi ve kadro sağlayacak yasal bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Mülakatlara son verilmesi gerekiyor. Öğretmenlerin mülakat ile alınması bunlarda kesinlikle adaletsizliğe sebep olmaktadır. Eğitimciye şiddetin geleceğimize faturası ağır olup, bununla ilgili de önlemler alınmalıdır. Ek ders ücretlerinde hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmalıdır." şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler