Murat Akansu Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yâd edildi video foto

Murat Akansu Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yâd edildi video foto

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu için vefat yıldönümü münasebetiyle mevlit verilerek yâd edildi.

Karlıova’da 19 Mart 2015 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu, yakınları ve sevenleri tarafından kabri başında anıldı. Ardından Kar-Der binasında Akansu için mevlid verildi.

İkindi namazından sonra Akansu’nun sevenleri kabrini ziyaret ederek Yasin-i Şerif okudu. Daha sonra Kar-Der faaliyet binasında mevlid programı düzenlendi.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan mevlid ile devam etti.

Murat Akansu için hazırlanan sinevizyon gösterimi sonrası, kendisi için okunan hatim teslim edildi. Programa Akansu’nun dostları ve çevresinden büyük katılım oldu.

“Ölüm hepimize özgü bir hakikattir”

Program sonrası Akansu’nun yakın arkadaşı olan Cihan Bozova kısa bir konuşma yaparak, “Bizler fani bir dünyada yaşıyoruz. Mevki, makam, maddiyat, zenginlik ve fakirliğin fani olduğu bir âlemde yaşıyoruz. Ölüm sadece Peygamberlere has olsaydı, ölüm sadece gidenlere has olsaydı, Murat abiye has olsaydı, kendimizi perişan etme hususunda nispeten haklı olabilirdik. Ama ölüm hepimize özgü bir hakikattir. Hepimizin alnında fani damgası vardır ve günü gelen göçüp gidecektir.” dedi.

“Onun dışı neyse içi de oydu ve bir tevazu timsaliydi”

Murat Akansu’nun yaşam felsefesini anlatan Bozova, konuşmasına şöyle devam etti: “Nerde olursak olalım ölüm bizi yakalayacaktır. Yaşlı da olsak genç de olsak bizi yakalayacaktır. Ölüm adildir, ayrım yapmaz. Çünkü yüce Allah ayeti kerimede ‘her nefis ölümü tadacaktır’ diyor. Murat abimizi hepiniz çok iyi tanırsınız. Benim de kendisiyle cezaevi yıllarında ve daha sonra dışarıda beraberliğim oldu. Murat abimizin gösteriş namına, riya namına bir ahlakı yoktu. Onun dışı neyse içi de oydu ve bir tevazu timsaliydi. Murat abimiz kavminin Habibi Necar’ıydı. O kendi toplumunun iyiliğini istiyordu ve Karlıova gençlerin imanı için çalışıyordu. Onların hidayeti ve ıslahı için mücadele ediyordu. Bütün gayreti, çapası, koşuşturması, derdi buydu. Biz onu böyle gördük ve böyle yâd ediyoruz. Çünkü her onunla konuştuğumuzda derdinin bu olduğunu anlıyorduk. Ve Elhamdülillah sonunda bunun için çalışıp bunun için mücadele etti ve nitekim bu yolda alnı ak bir şekilde, tertemiz bir yürekle ruhunu Rahman’a teslim etti. Bizler de buna şahidiz.”

“Bu din kendisi için mücadele eden hiç kimseyi unutmamıştır”

Mevlid programı için Karlıova’ya gelen Bölge âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ise “Öncelikle programı düzenleyen ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah böylesi değerli arkadaşını unutmazlar. Allah’ın izniyle yarın büyüyen çocuklarına Murat abiyi örnek gösterirler. Zaten o örnek alınacak biriydi. Şunu belirtmek isterim ki, bu verilen değer ve izzet hep İslam’dan geliyor. Bu din kendisi için mücadele eden hiç kimseyi unutmamıştır. Murat kardeşimizin de İslam için büyük çabaları olduğu için onu unutmadık ve hep hayırla yâd edeceğiz.” diye konuştu.

“Rabbime hep şükür ediyorum, böyle bir evlat bana nasip ettiği için”

Murat Akansu’nun babası Selahattin Akansu’da yaptığı kısa konuşmada, şunları söyledi: “Oğlum olduğu için söylemiyorum ama gerçekten de Murat çok değerli ve temiz ahlaklı biriydi. Başta ben ve daha sonra çevresi ondan memnundu. Allah ondan razı olsun. Bir duvarın temeli sağlam olursa o duvar yıkılmaz olur. O, İnşallah çalışmalarıyla sağlam bir temel attı. Rabbime hep şükür ediyorum, böyle bir evlat bana nasip ettiği için.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan yemek ikramından sonra program sona erdi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.