Mursi’ye verilen idam cezası İskenderun’da kınandı

Mursi’ye verilen idam cezası İskenderun’da kınandı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkûm edilmesi İskenderun’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

Mısır'da Sisi cuntası tarafından, aralarında Muhammed Mursi, İhvan-ı  Muslimin mürşitlerinden Muhammed Bedii ve Yusuf El Karadavi'nin de bulunduğu 106 Müslümanın idama mahkûm edilmesi, İskenderun Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından, Kaptan Paşa Camii önünde düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

‘Kahrolsun sisi diktatörlüğü’ , ‘İhvana selam direnişe devam’ ve ‘Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi’ dövizlerinin açıldığı açıklamaya, birçok STK temsilcisi ve siyasi parti yetkilileri katıldı.

Basın açıklamasını Platform adına okuyan Hikmet Altınsöz, Muhammed Mursi’ye ve arkadaşlarına verilen idam cezası hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı olduğunu söyledi.

Mursi ve arkadaşlarına, zalim İsrail’e karşı, mazlum Filistin halkının yanında yer aldıkları için idam cezası verildiğini belirten Altınsöz, “Darbeyi yapanlar, hukuku bir silah olarak görmüşler ve neticede ellerindeki silahı kötüye kullanmışlardır. Ancak yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı, hem de hukukun evrensel iadesi olan adaletin katledilmesidir.” dedi.

Bu kararlara karşı üç maymunu  oynayanlara da seslenen Altınsöz, “Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderleri darağaçlarına yollayan bir milletin evlatları olarak bizler, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını lanetliyor ve hukuk tarihine geçmiş kara bir leke olarak addediyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır” şeklinde konuştu.

Altınsöz basın açıklamasının sonunda, “Amerika, İsrail ve onların bölgedeki işbirlikçileri, binlerce Mursi’leri darağaçlarına yollasalar da, Filistin ve Kudüs davası er geç zafere ulaşacak ve Siyonist İsrail rejimi ortadan kalkacaktır” ifadelerine yer verdi. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler