Muş Alparslan Üniversitesinde mukabele sünnetini ifa ediyorlar

Muş Alparslan Üniversitesinde mukabele sünnetini ifa ediyorlar

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) mukabele sünnetinden mahrum kalmak istemeyen akademisyen ve öğrenciler, amfide toplanıp sünneti yerine getiriyorlar.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilerde Kur'an-ı Kerim mukabelelerine yoğun bir ilgi gösterilirken, Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) de öğrenci ve akademisyenler, amfide toplanıp mukabele sünnetini yerine getiriyorlar.

Kur'an ayı olarak bilinen bu ayın ibadet açısından çok güzel imkânlar sunduğunu ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten MŞÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı, mukabele başlattı. Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Cebrail (Aleyhisselam) ile mağfiret ve rahmet ayı ramazan'da karşılıklı Kur’an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabeleye, MŞÜ akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

MŞÜ İslami İlimler Fakültesi, Vali Erdoğan Bektaş Amfisinde yapılan mukabelede, Dr. Öğr. Üyesi Mahmud Gavsani'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'i akademisyen ve öğrenciler takip etti.

Başlatılan mukabeleye ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Gör. Yusuf Aydın, Kur’an ayında bu sünnetten mahrum kalmamak için bu projeyi başlattıklarını belirtti.

Aydın, "Mukabelemizin 2’nci günündeyiz. Mukabele Peygamber Efendimizin Ramazan ayında sahabeler ve tüm Müslümanlara tavsiye ettiği bir sünnettir. Ancak, çok uygulanmayan bir sünnettir. Bizler de Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi olarak üniversitemizde bir mukabele programı başlatmış bulunuyoruz. Gördüğünüz gibi öğrencilerimiz bütün bölümlerden, bütün fakültelerden katılım sağladılar. Buradaki amacımız öğrencilerin ramazan ayında, Kur’an ayında Kuran-ı Kerim ile baş başa olmalarını sağlamak ve bu sünnetten mahrum kalmamalarını sağlamaktır. Göründüğü gibi katılım çok yoğun. İnşallah ramazan ayının sonuna kadar mukabeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.