Muş Belediyesi araçlarını tanıttı

Muş Belediyesi araçlarını tanıttı

​Muş Belediyesi tarafından makine parkına kazandırılan yeni araçlar düzenlenen törenle tanıtılıp hizmete sunuldu.

Muş Belediyesi tarafından şehir içerisinde çıkacak yangınlara müdahalede ve temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 yeni araç alındı.

Belediye meydanında Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan araç tanıtım programına, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Van ve Erzurum dâhil olmak üzere bölgede bulunmayan araçları filolarına kattıklarını söyledi.

Asya, "25 Eylül ile bir Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası kutlamalarının ilkini Muş’ta izah etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz için büyük eksiklik arz eden itfaiye parkımızı güçlendirmek adına filomuza kattığımız araçlarımızın 2 tanesini kendi imkânlarımızla, geriye kalan 2 tanesinden bir tanesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, diğeri ise Belediyeler Birliği tarafından hibe edilen araçlarımızın açılış programımız için toplandık. Bu şehirde içme suyu ve alt yapısıyla birlikte yeşil alanların oluşması, makine parkımızın oluşması ve şehrin bir bütün olarak sayın valimizin riyasetinde, milletvekilimizin işbirliğinde ve kurumlarımızla birlikte bir güzel sonuç çıkarmanın uğraşı içerisindeyiz. Makine parkımıza 10 milyonu aşkın bir yatırım yaptık. Birçok iş makinesini de halkımızın hizmetine sunduk. 3 milyon 300 bin TL’ye tekabül eden ve bölgemizin Van ve Erzurum olmak üzere buralardaki itfaiye parklarında bulunmayan 2 tane tam donanımlı, bir tanesini 42 metre yüksekliğe müdahale edebilecek aracı getirmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kullanmaya gerek kalmaz, gerek kalırsa da gerekli şekilde kullanacağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Muş Valisi Aziz Yıldırım ise yerlere çöp atılmaması gerektiği ve çöplerin artık para ettiğine değinerek, "Çöp toplama ve yangınlara müdahale etmekte belediyemizin görevleri arasında. Bunların tamamını belediyeden beklerken aslında çok kolay bir şekilde de belediyemize yardımcı olabiliriz. Bunun en basit yöntemi yediğimiz şeylerin poşetlerini yere attığımız zaman havada uçuşuyor. Bunu yapmadan belediye ekiplerine çok büyük yardımda bulunmuş olabiliriz. İçtiğimiz sigaraların izmaritlerini ki içmemeniz daha doğru olacaktır, içiyorsanız da yerlere, çocukların göreceği yerlere atmamalıyız. Bunlara dikkat edersek ekiplerimizi yardım etmiş olacağız. Bugün çöp çok büyük para ediyor, çöpleri alıp değerlendiren merkezler var." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından araçların tanıtımı yapıldı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.