Muş kutlu doğum etkinliği foto 2017

Muş kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu, Muş Şehir Stadyum’unda halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte, hak ve adaletin hâkim olması için herkesin adil olmaya gayret etmesi gerektiği vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü tarafından Şehir Stadyum’unda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Muşlular yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla belediye araçları vatandaşları ücretsiz taşıdı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Kutlu doğum etkinliğine; HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur ile İstişare Kurulu Üyesi Zeynelabidin Gülsever, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 13.00’de Abdurrahman Tarhan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Muş Alparslan Üniversitesi Camisi İmamı Hafız Mehmet Agit’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından salâvat ve tekbirlerin getirildiği programda, Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Grup Vahdet sanatçıları ile Özcan Atsat ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Araştırmacı-Yazar Nihat Tay yaptığı konuşmasında bugünün en büyük davası ve hakikatinin İslam olduğunu aynı şekilde yarınlarında en büyük davası ve hakikatinin İslam olacağını söyledi.

Tay, “İslam bütün insanlığı kuşatan bir rahmet medeniyetidir. Çünkü İslam bütün insanlığı huzura güven kurtuluşa ve saadete davet eden bir şefkat medeniyetidir. İslam bütün insanlığa hak ve adalet çağrısı yapan bir izzet medeniyetidir. Tarih şahittir ki adalet sütunları yıkılmış bir toplumlar ayakta kalmayı başaramamıştır. Bir yerde adalet yıkılırsa huzurda yıkılır, güvende yıkılır, insanlıkta yıkılır. Hak ve adaletle hükmetmeyen düzenler çöplüktür. Hak ve adalet ile karar vermeyen hâkimler, savcılar, liderler, yöneticiler şeytanın birer çöplük memurlarıdırlar. İslam medeniyeti her zaman haktan ve adaletten yana olmuştur. İslam milletine mensup Müslümanlar çok iyi biliyorlar ki bir medeniyetin adalet mekanizması çökerse o milletin her şeyi çöker. O yüzden bir milletin hayatından adalet mekanizmasını çekmek demek o milletin kafasına kurşun sıkmak demektir. Bir milletin hayatından adalet mekanizmasını çekmek demek o milletin hürriyetine ve özgürlüğüne kurşun sıkmak demektir.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra okunan şiir ve seslendirilen ilahi ile ezgilerin ardından Araştırmacı Yazar M. Ali Ortaç da bir konuşma yaparak Muhammed ümmetine ait olduğunu söyleyen kimsenin etrafına güven aşılaması gerektiğini belirtti.

Ortaç, “İnsanın etrafındakilere ve toplumuna adil olması gerekir. Anne ve babaların hakkını bilememiz gerekir. Eşimizin, evladımızın, komşumuzun ve akrabalarımızın hakkını bilip bunlara sahip çıkmamız gerekir. İşlerimizde adaletli olmamız gerekir. Bizim işçilerimize de adil olmamız gerekir. Eğer bizler adil insanlar olursak o zaman Allah adaleti hâkim kılar. Peygamberimizin de dediği gibi, ‘Siz nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz.’ Hz Muhammed’in adaleti ve şeriatının hâkim olması için bizim adil Müslümanlar olmamız gerekir.” dedi.

Sahabelerin imtihanlarını kazandığını, imtihan sırasının bizlerde olduğunu söyleyen Ortaç, “Adaletin hâkim olmasını istiyorsak etrafımıza güven dağıtmamız gerekir. İnsanlar bize güvenmeli, ‘Muhammed’in ümmetinden biri demişse doğrudur.’ demelidirler. Siz sahabelerin tekrar mezarlarından kalkacağını mı düşünüyorsunuz? Hayır, onlar en güzel şekilde imtihanlarını kazandılar, Muhammed’in dinine sahip çıktılar. Bazıları şehit olarak bazıları da şahit olarak Allah’ın huzuruna çıktılar. Bugün imtihan sırası bizdedir. Bugünün Nesibeleri, Fatımaları, Sümeyyeleri, Alileri, Ömerleri Hamzaları, Musapları sizlersiniz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan duayla sona erdi.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.