Muş Oto Sanayi esnafı soğuktan dolayı ateş yakarak çalışıyor

Muş Oto Sanayi esnafı soğuktan dolayı ateş yakarak çalışıyor

Muş Oto Sanayi esnafı, soğuk havalarda dışarıda çalışırken ısınmak için tamir ettikleri araçların yanında ateş yakıyor.

Muş'ta etkili olan soğuk hava dışarıda çalışmak zorunda kalan esnafları da olumsuz etkiliyor. Dışarıda çalışmak zorunda kalan oto sanayi esnafı, soğuktan korunmak için tamir ettikleri araçların yanında tenekelerde ateş yakıyorlar.

Yaptıkları işten dolayı sürekli dışarıda olmak zorunda olduklarını belirten esnaflar, sürekli demire temas ettikleri için soğuğu daha çok hissettiklerini, bundan dolayı da sık sık ateşin başında ısınmaya çalıştıklarını söylediler.

Soğuk hava şartlarından dolayı işlerini normalden daha uzun bir sürede yaptıklarını ifade eden esnaflar, bazı araçların tamirini de içerde yaptıklarını aktardılar.

Esnaflardan Yakup Bozyiğit, soğuklardan dolayı sürekli ateşin başına koştuklarını belirterek, "Hava şartları çok soğuk. Bizim de çalışma şartlarımız ağır. Soğuktan korunmak için dışarıda tenekede ateş yakıyoruz. Ateşin başında biraz ısındıktan sonra çalışmaya devam ediyoruz. Hava çok soğuk olduğu için bazen içeride çalışıyoruz. Dışarıda çalışmak çok zor oluyor." şeklinde konuştu.

Oto elektrikçi Murat Demir de dışarıda ateş yakarken içerde de soba yaktıklarını söyleyerek, "Ben oto elektrik işi yapıyorum. Araçların lamba ve marş gibi tamirlerini yapıyoruz. Hava şartları soğuktur. Genelde dışarıda ateş yakarak ısınıyoruz. Bunun yanında içeride soba da yakıyoruz. Bu şekilde ısınarak işimizi devam ettirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bazı araçları içerde tamir ettiklerini belirten Kenan Şeker, "Soğuktan dolayı arabaları içeride tamir ediyoruz. Ekmek paramızı kazanmak için mecburen sobanın başında yangın çıkma tehlikesine rağmen çalışıyoruz. Hava soğuk olduğu için dışarıda çalışamıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler