MÜSİAD Adıyaman şubesinden Ali Erbaş'a destek açıklaması

MÜSİAD Adıyaman şubesinden Ali Erbaş'a destek açıklaması

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim'in eşcinselliği ve zinayı yasak kıldığını belirtmesi üzerine bazı kesimlerce hakkında yapılan suç duyurusu sonrası MÜSİAD Adıyaman Şubesinden Erbaş'a destek açıklaması geldi.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Göksu, vermiş olduğu hutbede AİDS gibi bulaşıcı hastalıklara da yol açan cinsel sapıklığı dile getirmesi sebebiyle belirli kesimlerin saldırılarına maruz kalan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a "Allah’ın hükümlerini insanlara bildirmek suç değil, Diyanet İşleri başta olmak üzere bütün Müslümanların yapması gereken irşad ve tebliğ vazifesidir." sözleriyle destek açıklamasında bulundu.

"İslam asırları kucaklayan her çağa seslenen ve tarihe yön veren bir dindir"

İslam'ın evrensel değerler taşıdığını ve her asra hitap ettiğini belirten Göksu "Geçtiğimiz Cuma günü Hacı Bayram Veli Camii’nde temsili Cuma namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbesinin bir bölümünde İslam’da korunması esas olan beş temel meseleyi hatırlatarak, 'Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım.' çağrısında bulunmuş; eşcinsellik, zina, gayrı meşru hayat ve her türlü fuhşiyatın toplumlarda çeşitli sorunlara yol açtığına değinmiş ve 'Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.' ifadelerini kullanarak erdemli bir öğütte bulunmuştur. İslam, tarihin tozlu sayfalarında yer alan kısık sesler değil, aksine evrensel değerleriyle asırları kucaklayan ve her çağa seslenen ve tarihe yön veren bir dindir. Allah’ın hükümlerini insanlara bildirmek suç değil, başta Diyanet olmak üzere bütün Müslümanların irşad ve tebliğ vazifesini yapması gerekir." dedi.

"Erbaş hocamız yalnız değildir"

Ali Erbaş'ın İslam'ın hakikatlerini dile getirdiğini belirten Göksu "Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma Hutbesi sırasında, tamamıyla İslam ve Kur’an’ı temel alarak ifade ettiği sözler, birtakım odaklarca kamuoyunda farklı bir algı oluşturma çabasıyla, art niyetli olarak farklı bir eksene çekilmeye çalışılmaktadır. Sayın Erbaş’ın, devlet ve millet nezdinde sahip olduğu itibarı sarsmaya ve toplumda fikri karmaşaya yol açmaya yönelik olduğu aşikâr söz konusu söylem ve çabalar, yine milletimiz tarafından boşa çıkarılmaktadır. 'Bilinmelidir ki İslam neyi haram kıldı ise onda kötülük ve insana zarar, helal kıldığı şeylerde ise temizlik ve insana fayda vardır.' diyen Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız yalnız değildir. Bu konuda en yetkili kişi olarak Sayın Erbaş’ın, Müslümanlara ve aslında tüm insanlığa yönelik olarak yaptığı açıklamayı destekliyor; karşı duruş sergileyerek, mesnetsiz şekilde toplumda infial oluşturma çabasında olan kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Göksu son olarak nesilleri yok eden zina ve cinsel sapıklık gibi dinimizce haram olan fiillerin kabul edilemeyeceğini belirterek "Biz MÜSİAD olarak, Müslümanları erdemli bir mücadeleye çağıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Hiçbir Müslümanın toplumsal ifsada yol açan, nesli çürüten zina, eşcinsellik, gayrı meşru hayat, nikâhsız yaşama ve her türlü fuhşiyatı destekleyecek bir konumda olmadıklarını ifade etmek istiyoruz. İslam dini, çağlar öncesinden seslenen tarihe gömülmüş bir ses değil, aksine evrensel değerleriyle çağa seslenen ve tarihe yön veren bir dindir." şeklinde konuştu.

İLKHA


MÜSİAD Adıyaman şubesinden Ali Erbaş'a destek açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler