​Muşlular yoğun kar yağışını bereket olarak yorumluyor

​Muşlular yoğun kar yağışını bereket olarak yorumluyor

​Muş’ta bir haftadır belli aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken Muşlular yoğun kar yağışını bereket olarak yorumladı.

Muş’ta bir haftadır belli aralıklarla yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı günlük hayatı olumsuz etilerken Muşlu vatandaşlar, geçen kış mevsiminin kurak geçmesinden dolayı bu yıl yağan karın bereket getirmesini temenni ettiler.

Kar yağışından dolayı kent merkezinde belediye ekipleri yolları açma çalışmalarına devam ederken vatandaşlarda kar altında kalan araçlarının üstünü temizlemeye başladılar. Park halindeki araçlar kar altında kalırken araç sürücüleri zaman zaman yol gitmekte güçlük çektiler.

Öte yandan karlı havada yürüyen vatandaşlar ve sokak lamları kar yağışıyla beraber güzel görüntüler oluşturdu.

Otomobilinin üstündeki karı temizleyen Cihat Bozkurt, kar yağışından dolayı arabaların üstünde biriken karı temizlediğini belirterek, kentte yaklaşık bir metre civarında karın yağdığını söyledi.

“Kar berekettir”

Kar yağışını bereket olarak yorumlayan İshak Güngör ise “İlimiz genelinde son birkaç gündür yoğun bir kar yağışı başladı. Tabi bu kar yağışıyla birlikte hayat şartları da zorlaşmaya başladı. Geçen sene ilimizde kar yağmadı. Zaman zaman kuraklıkta yaşandı. Yazın ekinler için büyük sıkıntı oldu. Kar berekettir. Tabii zorlukları da var, bereketi de var. Karın yağması memleketimiz için iyi olduğunu düşünüyoruz. Geçen sene kar yağmamış ve kış turizmi çok canlı geçmemişti. Fakat bu sene kar yağdı. Kış turizmine de bir canlılık katacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Gülbin Koyun da kar yağışında kayak yapma fırsatı bulduklarını belirterek, “Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık bir metre kadar kar yağdı. Yollarda zorlukla yürüyoruz. Yolda yürürken sürekli kayıyoruz. Yoğun kar yağışının olumlu yanı ise bizim için tek sosyal etkinlik olan kayağı bol bol yapmamızdır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.