"Müslüman halkımız camilere sahip çıkması gerekiyor"

"Müslüman halkımız camilere sahip çıkması gerekiyor"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü, Müslümanların camilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Viranşehir Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ile ilgili bir program düzenlendi.

Viranşehir Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programa; Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Eliaçık Ceylanpınar İlçe Müftüsü Usame Anlağan Viranşehir ilçe Müftüsü Kamil Oktay ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Eliaçık din görevlileri Peygamberlerin varisleri konumunda olduğunu söyledi.

Eliaçık, "Bir zamanlar camilerimiz ahırlara çevrildi ve camilerimiz sahipsiz kaldı. Müslümanlardan camilerin bu hale getirmesine tepki gelmediği gibi boyun eğdiler. Ama hamdolsun bugün Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından camiler korunuyor ve tekrar eski statüsüne kavuştu. Müslüman halkımız camilere sahip çıkması gerekiyor. Ama camilerin korunmasında en çok rol alan din görevlileridir. Din görevlileri Peygamberlerin varisleri konumundadır. Bu bakımdan siz değerli meslektaşlarım bizimde Allah’ın mescitlerine sımsıkı sarılıp sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Program "Cami ve Din Görevlileri" temalı sinevizyon gösteriminin ardından son buldu.(Sabri Acet-İLKHA)  








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.