Müslüman olan Hollandalı genç gözyaşlarına hâkim olamadı

Müslüman olan Hollandalı genç gözyaşlarına hâkim olamadı

Lahey Hicret Camisi’nde Kelime-i Şehadeti getirerek Müslüman olan Hollandalı 21 yaşındaki Lyos, Fuat ismini aldı.

İslam’ı araştıran Hollandalı Lyos, Müslüman oldu. Dedesinin aslen Cezayirli olduğunu, annesi ve Hollanda’da doğup büyüdüğünü ve Hollandalı biriyle evli olduğunu belirten Lyos, dedesinin ve annesinin İslam’dan habersiz yaşadığını söyledi.

Aklına ölümle ilgili takılan sorulara bir türlü cevap bulamadığını, kendisinde oluşan bu sıkıntıdan dolayı sürekli bir arayış içinde olduğunu dile getiren Lyos, lise yıllarında Müslüman öğrencilerle tanışana kadar bu şekil hayatının sürdüğünü ifade etti.

Nasıl Müslüman olduğunu anlatan Lyos, “Müslüman bir arkadaşım vardı oda benim gibi boşluktaydı. Kendisi Kur'an okumaya başlayınca dinini yaşamaya başladı. Bu arkadaşım bana Kur'an ayetlerini okumaya başladı. Kur'an ayetlerini duyunca sanki yıllardır aradığım duymak istediğim şeyler bu dedim. Beni fazlasıyla etkiledi. Kendi kendime dedim ‘İşte senin içindeki, aklındaki sıkıntıları, kafana takılan soruları giderecek bu Kur'an ayetleridir.’ Müslüman arkadaşlarımın bana davranış şekli ve konuşmaları da benim ruh dünyamı etkiledi. Allah'ın bana bu insanlar vasıtasıyla bir şeyler anlatmak istediği hissi içimde oluştu. Kendi kendime düşünmeye başladım ve dedim ki ‘senin yerin burası bunların yanı ve İslam dini.’ Artık Müslüman olmak için kendimi hazırlamaya başladım.” dedi.

Lyos, bundan sonra İslam’ı en güzel şekilde öğrenmek ve yaşamak istediğini belirtti. Lahey Hicret Camisi’nde Kelime-i Şehadeti getirerek İslam’ı seçen Hollandalı Lyos, camide bulunan Müslümanlarla tek tek kucaklaşarak gözyaşı döktü.
Müslüman olan Hollandalı genç gözyaşlarına hâkim olamadı

Müslüman olan Hollandalı genç gözyaşlarına hâkim olamadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.