Müslüman Sporcu İçki Reklamını Reddetti

Müslüman Sporcu İçki Reklamını Reddetti

Üzerinde bira reklamı bulunan formayı giymeyek istemeyen Müslüman kriketçinin talebi Avustralyalı spor kulübü tarafından saygıyla karşılandı

Avustralya`da bir kriket takımı, formasında bira reklamını istemeyen Müslüman oyuncunun talebinin yerinde buldu. Takımın diğer oyuncularının formasında yer alan bira reklamı logosu onun formasında yer almayacak. Takımın kararı oyuncu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cricket Avustralia takımının Pakistan asıllı Müslüman oyuncusu Faved Ahmed, takımına sponsor olan bir içki firmasının logosunu inancına ters olduğu için taşımak istemedi. Ahmed, bu talebini spor kulübünün yönetimine bildirdi. Spor kulübü Faved Ahmed`in talebini yerinde buldu ve üzerinde bira logosu bulunan reklamın Ahmed`in formasında yer almamasına karar verdi.

Avustralya basınına konuşan Ahmed, inancı gereği bu yaşına kadar hiç bir zaman içki içmediğini ve böyle bir formayı da giyemeyeceğini söyledi.

"Benimle alkol arasında hiçbir bağ yok, dolayısıyla ben böyle bir logoyu da taşımam" diyen Ahmed, son maçlarda o logoyu taşıyan formayı giymeden oynadığını belirtti.

Konuyla ilgil açıklamalarda bulunan Kulüp Yöneticisi Mike McKenna, bu talebin onun en doğal hakkı olduğun belirterek, talebin kendileri tarafından saygıyla karşılandığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.