Müslüman Tutuklulara İşkence

Müslüman Tutuklulara İşkence

İnsan hakları örgütleri, rejimi yıkmaya çalıştıkları iddia edilen İslamcı muhaliflere Birleşik Arap Emirlikleri hapishanelerinde kötü muamele yapıldığını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri`nde İslamcı tutuklulara işkence yapıldığı açıklandı. Üç insan hakları örgütü de Perşembe günü aynı yönde rapor açıkladı.

Raporlara göre Birleşik Arap Emirlikleri, rejimin değişmesini isteyen İslamcı muhaliflere işkenceye varan kötü muamelelerde bulunuyor.

AFP`nin haberine göre Müslüman Kardeşler ile bağlantısı olan El İslah adlı gruba üye ya da destekçileri olan 94 kişi ülkede yargılanıyor ve 2 Temmuz`da haklarındaki hükümlerin açıklanmasını bekliyorlar.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Af Örgütü ve Alkarama adlı üç grup, 22 mahkumdan işkence ve kötü muameleye maruz kaldıkları yönünde mektup aldıklarını açıkladılar.

Mahkumların mektuplarına göre hapishanelerde sistemli olarak işkence uygulanıyor.
Mahkumlar 4 Mart`taki ilk duruşmalarında hakime aylar boyunca gözaltında kötü muameleye maruz kaldıklarını söylediler.
İnsan hakları örgütleri Birleşik Arap Emirlikleri otoritelerine, işkence, insan hakları ihlalleri ve diğer kötü muamele iddialarının, hızlı, bağımsız ve tarafsızca soruşturulması çağrısında bulundu.

Mart ve Aralık 2012 döneminde yakalanan ve 8`i gıyabında yargılanan sanıklar, gizli bir örgüt kurarak yönetimi devralmaya çalışmakla suçlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ayrıca 19 Haziran`da, 30 kişilik bir grubun ülkede, Mısır Müslüman Kardeşler örgütünün illegal bir ayağını kurmakla suçlandığını açıkladılar.
 
incanews
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.