Müslüman yöneticiler Hz. Ömer'i örnek almalı

Müslüman yöneticiler Hz. Ömer'i örnek almalı

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sevgi-Der tarafından, kadınlara özel 'Faruk-u Adil Hz. Ömer' konulu bir etkinlik düzenlendi.

BATMAN-Batman’da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) organizesinde kadınlara yönelik, "Faruk-u Adil Hz. Ömer" temalı program düzenlendi.

Sevgi-Der üyesi Sümeyye Çetiz'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sevgi-Der Kadın Kolların üyesi Melahat Kaya yaptı. Açılış konuşmasının ardından ezgi ve marşlar seslendirildi.

Daha sonra Hz. Ömer'in hayatından kesitler sunan Sevgi-Der Kadın Kolları üyesi Halime Yıldız, Hz. Ömer'in adil bir devlet adamının örnek alması gereken yönlerini anlattı.

Yıldız, "Hz. Ömer kendiişleriyle uğraştığı zaman devletin mumunu söndürür, kendi mumunu yakardı. Devlet işini yapığındaysa kendi mumunu söndürür, devletin mumunu yakardı. Bunun üzerine Hz. Ömer, 'Devletin malında, insanların hakkı var. İnsanların hakkı boynuma girer diye Allah'tan korkuyorum' derdi." diyerek Hz. Ömer'in hayatından kesitler sundu.

Program Sevgi-Der Kadın Kolları Başkanı Hanife Çelik'in konuşmasıyla devam etti. Çelik üyesi oldıkları Peygamber Sevdalıları Platformunun "Kasım Ayı Sahabe Ayı" olarak ilan ettiğinden dolayı hak ve adaletin gerçek tanımını tüm dünyaya öğreten Faruk-u Adil Hz. Ömer'i ele aldıklarını söyledi.

Çelik, "Hz. Ömer olmuş, aşere-i mubaşereden olmuş hülefa-i reşidinden olmuş ve emirel müminin makamına ulaşmış. Bunun bir tek açıklaması var. O da iman gücü ve İslam'ı doğru anlamaktan başka bir şey değildir. 'İman insanı insan eder, belki insanı sultan eder' sözü çok doğru bir sözdür." dedi.

"Ashabım gökteki yıldızlar gibidir kim onlara tabi olursa kurtulur"

Müslüman yöneticilerin Hz Ömer'i örnek alması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor; 'Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Kim onlara tabi olursa kurtulur.' İşte zulmün ve haksızlığın, katliamların ve güçlünün zayıfı ezdiği mazlumların ahı, feryatlarının arşı titrettiği bu asırda her zamankinden daha fazla adalet ve hakkaniyete ihtiyaç vardır. İşte ah ve figanların en fazla yükseldiği ve Müslümanların en fazla zulme duçar olduğu bu çağda kutup yıldızı gibi yol gösterici olan Hz. Ömer'in yolu takip edilmeli Müslüman yöneticiler yönetimde onu örnek almalıdır."diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından Sevgi-Der kız öğrencileri tarafından Hz. Ömer'in hayatı ile ilgili kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı.  

Program, Arapça hocası Mümine Onuk'un yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.