‘Müslümanlar, çirkin karikatüre sessiz kalmamalı!’

‘Müslümanlar, çirkin karikatüre sessiz kalmamalı!’

Bursa’daki siyasi parti ve STK temsilcileri, Hz Muhammed (SAV) tasvirli karikatür yayımlayanlara karşı gereken tepkinin verilmesi gerektiği belirttiler.

Paris’te Charlie Hebdo dergisinin Hz Muhammed (SAV) tasvirli karikatür yayımlamasının ardından Müslümanların tepkisi dinmiyor. Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Bursa’daki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri, yaşananların tamamen algı operasyonu olduğunu belirterek bunun zaman zaman PKK aracılığıyla ülkemizde de yapılmaya çalışıldığına dikkat çektiler.

 

“Başbakan’ın Paris’teki yürüyüşe katılması bizi son derece üzdü”

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Paris’te terörü lanetleme adına yapılan yürüyüşe katılanları üzülerek izlediklerini belirtti. Müslüman ülkelerinde akan kanın sorumlularının da bu yürüyüşte en ön saflarda olduğunu ifade eden Atmaca, “Bu zulmü meydana getirenlerle olmak da bu zulme ortak olmaktır. Bu İslami bir görüştür. Diğer bir vahim durum ise saldırının meydana geldiği dergi ile ilgili. Çünkü yıllar önce bunlar aynı şeyi yine yaptılar. Peygamberimize (SAV) hakaret içeren derginin yeni sayısının 16 farklı dilde basılıp dünyaya dağıtıldığını ve kısa bir süre içinde ise bunu 4 milyona çıkarılacağını duyduk.  Hatta bu derginin ilk 4 sayfasını Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlandığını da duyduk.” dedi.

 

“Avrupa’nın desteklediği bir dergi, bizim inançlarımıza hakaret ediyor.”

Başbakan’ın yapmış olduğu açıklamada ‘Biz de Avrupa’nın bir parçası olarak Avrupalıyız’ sözünü hatırlatan Atmaca, “Ve bütün Avrupa’nın arkasında durduğu desteklediği bir dergi, bizim inançlarımıza hakaret ediyor. Bu anlaşılır gibi değil, bunu kınıyoruz. Ve kesinlikle yanlış buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Yayınlanan son dergiden sonra yeni provokasyonların olmamasını temenni ettiklerini ifade eden Atmaca, bununla birlikte tüm Müslümanların bu gibi olaylara da tepkisiz kalmaması gerektiğini ve İslami duruşlarını sergilemek zorunda olduklarını ifade etti.

 

Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, bu zamana kadar Fransa’da yapılan hiçbir katliamın failinin canlı olarak ele geçirilmediğine dikkat çekerek bu durumun düşündürücü olduğunu dile getirdi. Şeker, “Canlı olarak bunlar yakalanmış olsa, konuşturulmuş olsa farklı şeyler söylenecek. Ama bütün operasyonlarda ne yapılıyor, canlı olarak yakalanması mümkün olduğu halde canlı olarak yakalanmıyor, öldürülüyor.” şeklinde konuştu.

 

 “Derginin karikatürü tekrar basması gerçek niyetini ortaya koyuyor”

Özgürlük kisvesine bürünerek İslam ve kutsallarına hakaret edildiğini belirten Şeker, “Olaylara baktığımız zaman çıkış noktasının özgürce bir karikatür çizdiklerini söylüyorlar ve bir karikatüre dahi Müslümanların tahammül edemediğini söylüyorlar. Müslümanların bunun üzerinden saldırıya geçtiğini söylüyorlar. Ama bakıyoruz şimdi ki olaylara bu karikatürü çizen insanlar katliama uğrayan insanları tekrar aynı karikatürü çizip bir milyon olarak Fransa’da dağıttığını, BBC’nin kanunen yasaklanmasına rağmen İngiltere’de tekrar Peygamber Efendimiz (SAV)’e hakaret içerikli ifadeleri, tekrar yayınlayacağını bildirmesi bize bunun hangi maksatlarla yapıldığının apaçık delillerini ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Kendi akrabalarının da Hollanda’da olduğunu bildiren Şeker, orada ki Müslümanların sokağa çıkamaz hale geldiğini anlattı.

 

“Fransa’da olanlarla Diyarbakır ve Cizre’de olanlar aynı”

Avrupa’da Müslümanların sokakta başörtülü gezerken her an saldırıya uğrama ihtimalinin olduğunu ifade eden Şeker, “Nasıl ki Türkiye’de, Diyarbakır’da, Cizre’de, Kobani olaylarını bahane ederek nerede bir sakallı, nerede bir başörtülü, çarşaflı insan görüldüğünde PKK’lılar saldırıyorsa aynı algı bu sefer Avrupa’da başladı. Nerede bir başörtülü görülürse hemen hakarete, sözlü-fiili tacizlere uğruyor.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.