“Müslümanlar her zamankinden daha çok sünnete sarılmalı”

“Müslümanlar her zamankinden daha çok sünnete sarılmalı”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde “Hz. Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mevlid programı düzenlendi.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından tertip edilen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mevlid programı halkın yoğun katılımı ve teveccühü ile düzenlendi.

Kozluk Üçyol Mevlid Alanında düzenlenen program Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kız ve Erkek çocuk ilahi gruplarının seslendirdikleri ezgi ve ilahilerle devam eden etkinlikte İsmail Tufan Hoca Mevlid-i şerif okudu.

Program boyunca Hazreti Peygamberin işlendiği ilahilerin de okunduğu programda ilahiyatçı yazar Mehmet Emin Sütçü, bir konuşmada bulundu.

Kur’an’ı istedikleri gibi yorumlamak isteyenlerin ‘Peygamberi itibarsızlaştırma projesine’ başvurduklarına dikkat çeken Sütçü, Müslümanların her zamankinden daha çok sünnete sarılmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yoğun katılımın gözlendiği Mevlid Etkinliğine; HÜDA PAR Genel Merkez istişare kurulu üyesi Seyithan Aksoy, HÜDA PAR Kozluk ilçe Başkanı Yusuf Işık, STK temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

“Bilelim ki sünneti edebin ta kendisidir”

Allah’ın Kur’an’ı Kerim’de hiçbir Peygamber üzerine yemin etmezken Hazreti Muhammed (Aleyhisselâm) üzerine yemin ettiğini söyleyen Sütçü, “Allah, bir zatın hayatına yemin etmişse o hayata bakmamızı, o hayatı örnek almamızı istiyordur ki O’nun ömrüne yemin etmiştir. İşte örnek alınacak muhteşem ahlak sahibi Hazreti Muhammed’dir. (Aleyhisselâm) Bu yüzden o kutlu Peygamberin bilelim ki sünneti edebin ta kendisidir. Üstad Bediüzzaman der ki: ‘O’nun sünnetini tembellikten dolayı terk eden büyük bir zarardadır. Hafife alarak terk eden büyük bir cinayet işlemiştir. Yalanlamayı hissettirecek bir eleştiri ile terk eden ise büyük bir dalalet üzeredir.” ifadelerini kullandı.

“Bu proje dışarıdan da ellerin içerisinde olduğu sinsi bir projedir”

Peygamberin sünnetinin Müslümanlar için mühim olduğunu ve günümüzde peygamberi ümmetinin içerisinde itibarsızlaştırmaya çalışan güruhların ve böyle bir projenin olduğunun altını çizen Sütçü konuşmasına şöyle devam etti:

“Çünkü içinde bulunduğumuz bu dönemde bir proje var. Peygamberi itibarsızlaştırma projesi. Sinsice yürütülen bir proje. Kur’an’ı istedikleri gibi yorumlamak isteyenler, Peygamberin Kur’an’a dair izahatlarını bertaraf etmek istiyorlar. O’nun sözlerini, O’nun Kur’an’a dair açıklamalarını, yani sünnetini itibarsız kılarak Kur’an’a istedikleri gibi manalar vererek Müslümanları istedikleri yöne çekmeye çalışıyorlar. Bunun için Peygamberin sözlerine, hadislerine güvenimizi zedeleyip inkâra kapı açmaya çalışıyorlar. Sahabelerini itibarsız kılmaya çalışıyorlar. Ümmetin nezdinde kabul gören Buharileri, Müslimleri itibarsızlaştırıp ümmeti bu söylemler üzerinden sünnetten uzaklaştırmaya ve Kur’an’ı yanlış anlaşılan bir kitap haline getirmeye çalışıyorlar. Bu büyük bir projedir değerli Müslümanlar. Bu proje sinsice yürütülen ve dışarıdan da ellerin içerisinde olduğu bir projedir.”

 “Seninleyiz Ya Resulullah”

Peygamberi itibarsızlaştırma projesini bertaraf etmenin tek yolunun Hazreti Peygamberin sünnetine daha fazla sarılmak ve yaşamakla mümkün olacağına dikkat çeken Sütçü, “Tıpkı 14 asır öncesi Akabe’de Rıdvan biatında uzanan eller gibi, 14 asır öteden yine aynı şuur ve bilinçle elimizi uzatıp, Allah’ın Resulüne ‘Seninleyiz Ya Resulullah, her sözün başımızın tacıdır’ demeli ve ona biat  etmeliyiz. O’nun talebesi olmalıyız. Düşünün onun talebesi olanlar neler çektiler. O halde bizler de o dipdiri çağrıya karşılık verelim artık. Tüm dünyalık hesapları bir kenara bırakıp ona koşalım. Çünkü O’nun çağrısına cevap verip O’na talebe olanlar, mal peşinde koşan birer eşkıya iken Ebu Zer olup mala ve servete sırt çevirdiler. Zulmün ve şiddetin en kötüsünü yaşarken Faruk-u Adil Ömer oldular. Dünyanın en bedevi en ilkel topluluğu iken en medenilere dahi muallim oldular, Üstad olup dünyaya medeniyet götürdüler.” şeklinde konuştu

Etkinlik okunan duanın ardından son buldu.

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.