Müslümanlardan Budistlere Ağır Darbe

Müslümanlardan Budistlere Ağır Darbe

Arakanlı Müslüman direnişçilerin Budist rahip ve askerleri hedef aldığı saldırılarda 65 Budist öldürülürken 41`i de yaralandı.

ARAKAN - Burma/Myanmar`daki Arakanlı Müslümanlar Budist rahipleri ve askerleri hedef aldı. Müslüman direnişçilerin gerçekleştirdiği saldırılarda 39 Budist rahip ile 26 Budist asker öldürülürken, 13`ü ağır toplam 41 rahip yaralandı.
 
Burma`lı Müslümanlar öfkeli
Direnişçiler Müslümanların katledilmesi yönünde teşvikte bulunan ve bizzat katliamlarda rol oynayan Budist rahiplerin bulunduğu bölgeye saldırdı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan saldırılardan sonra düzenlenen yeni operasyonda ilk belirlemelere göre, Müslümanlara yönelik tecavüz ve katliam fetvası veren 39 Budist Rahip öldürüldü,13`ü ağır olmak üzere 41 Rahip`te yaralandı.
 
Olayların olduğu bölgeye intikal eden Budist Myanmar/Burma yönetimine bağlı askeri konvoyun ise Ebu Zer El Ğıffari taburu tarafından pusuya düşürüldüğü bildirildi.
 
2 BTR zırhlı personel taşıyıcıyı havaya uçuran Arakanlı Müslümanlar, Unimog tipi 1kamyoneti çapraz ateşe alarak 26 askeri öldürdü.
 
Müslüman direnişçilerden yapılan açıklamada, Budist yönetimin ve çetelerin yaptığı vahşet ve katliamların intikamının alındığı belirtilerek, "Budist rahiplerin Müslümanlara karşı işledikleri saldırı konusunda bu bir uyarı niteliğindedir ve devamı da gelecektir" denildi. (İLKHA)
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.