"Müslümanların kalbinin olduğu bir yerin bombalanması insanlık dışıdır"

"Müslümanların kalbinin olduğu bir yerin bombalanması insanlık dışıdır"

​Suriye'nin Afrin ilçesinden PKK tarafından atılan roketin isabet ettiği Kilis’teki tarihi camilerden olan üç asırlık Çalık Camii'nin imamı, camilerin Müslümanların kalbi, böyle bir yerin bombalanmasının da insanlık dışı olduğunu söyledi.

Suriye'nin Afrin ilçesinden PKK tarafından atılan roketin isabet ettiği Kilis’teki tarihi camilerden olan üç asırlık Çalık Camii'nin imam hatibi Halil Ağbayram saldırı anını anlattı.

2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı roketli saldırı anını hiç unutamayacağını söyleyen Ağbayram, camilere saldırıları insanlık dışı olarak niteledi.

Saldırı akşamını anlatan  Ağbayram, "Akşam namazını kıldık, çıkmak üzereydik. Camide yaklaşık 30 kişi namaza başladık. Cemaatimizden 20 kişi tespihata kalmadan camiden çıktı. Biz 10 kişi tespihata kaldık. Camiden çıkmak üzereyken duanın sonunda patlama meydana geldi. Bu patlama sonucunda cemaatimizden 2 kişi şehit oldu. Cemaatimizden yaklaşık 7-8 kişi de yaralandı. O anı anlatmak olmaz. Yaşamak gerekiyor. Sanki kıyametin koptuğu bir anda, camide bir an çöktük tekrar ayağa kalktık. Bu olay insanlığın bittiği bir an demek. Bugün bir camiye sahip çıkmak gerekir. Camiler Müslümanların kalbidir. Müslümanların kalbinin olduğu bir yerin bombalanması insanlık dışıdır. Bizi kalbimizden yaraladılar." dedi.

"İnsanlık dışı olan insanlara biz sadece beddua ediyoruz"

Saldırıda kendisinin de ayak, baş, kol ve omzundan yaralandığını belirten Ağbayram, "Bir caminin bombalanması kelimelerin bittiği andır. İnsanlık dışı olan insanlara biz sadece beddua ediyoruz. Camimiz 2005 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. 2005'ten beri ilk defa cuma namazı bizim camimizde kılınmadı. Camimiz öksüz olarak duruyor. Yaralı bir şekilde duruyor.” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden caminin tekrar ibadete açılması için gerekli çalışmaların bir an evvel başlatılmasını isteyen Ağbayram, daima cemaatle süslendiğini belirttiği camide PKK’nin saldırısı nedeniyle günlerdir ibadet yapılamadığını belirtti.

Caminin tarihi hakkında da kısa bilgi veren Ağbayram, "Camimiz 1682 yılında yapılmış. İlk önce medrese olarak yapılmış. Daha sonra bu taş kısım; yani eski kısım olan bölgesi burada okuyan öğrencilerin ibadet yapmaları için yapılmış. Aynı zamanda halkın ibadet yapması sağlanmıştır. Daha sonra camimiz büyütüldü ve tamamen ibadethane olarak devam ediyor." şeklinde konuştu. 

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.