Müslümanların kanı üzerinde hesap yapan Emperyalistlere karşı birlik olunmalı

Müslümanların kanı üzerinde hesap yapan Emperyalistlere karşı birlik olunmalı

Emperyalistlerin, tüm hesaplarını Müslümanların kanları üzerinde yaptığına dikkat çeken Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik, bu hesaba karşı Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi.

İslam âleminin bugün büyük sıkıntılar çektiğini, ABD, Rusya başta olmak üzere tüm emperyalist güçlerin, hesabını Müslümanların kanları üzerinde yaptıklarına belirten Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik, Müslümanların artık birbiriyle uğraşmayı bırakmalarını, küfre karşı birleşmeleri gerektiğini belirtti.

Müslüman liderlere ve âlimlere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Çevik, birbiriyle uğraşan Müslümanların ancak düştüğü zilleti artırabileceklerini ifade etti.

Müslümanlar birbiriyle uğraşırken, emperyalistlerin ise Müslümanlara silah satarak para kazandıklarının altını çizen Çevik, mücadele ve cihadın ancak küfür ehline karşı yapılabileceğini söyledi.

“İslam âlemi bugün büyük sıkıntı çekiyor”

Çevik, “İslam alemi bugün büyük sıkıntı çekiyor. ABD, Rusya başta olmak üzere, herkes hesabını Müslümanların kanı üzerinden yapıyor. Biz Müslümanlarda ise herhangi bir tepki yoktur. Tepki olmadığı gibi sanki onlar bizim düşmanımız değil de bizim asıl düşmanımız içerde olduğu hissine kapılarak, mücadele ve savaşımızı içerde yapıp, bu zilletimizi daha da artırmaktayız. Asıl bizi birbirimize düşüren tabi ki küfür devletleridir. Bizlere farklı isimler koyarak, ‘Sen şu milletten, şu mezhepten, şu meşreptensin.’ diyerek, bu farklılıklarımızla bizi birbirimize düşürmüşlerdir. Neticede şu an Müslüman, Müslüman ile savaşıyor.” dedi.

“Müslümanlar birbiriyle savaşırken, onlar Müslümanlara silah vererek, para kazanıyorlar”

Müslümanlar, birbiriyle savaşırken, küfür ehlinin onlara silah satarak para kazandığını dile getiren Çevik, şunları söyledi:

“Müslümanlar birbiriyle savaşırken, onlar Müslümanlara silah vererek, para kazanıyorlar. Hem istediklerini yapıyorlar, hem kaynaklarını satarak bizi birbirimize düşürüyorlar. Müslümanlar bunu tefekkür ederse, kendilerinde gayret ve onur varsa, ‘İman eden herkes benim kardeşimdir. Ben niye kardeşimle mücadele edeyim. Mücadele edeceğim alan zaten bellidir.’ diyecek. Kur’an-ı Kerim'in hiçbir yerinde Müslümanın, Müslümanla savaşı yoktur. Müslüman, Müslümanın kanını dökemez. Mücadele ve cihad kâfirlere karşıdır. Biz kâfirleri bir tarafa bırakmış, birbirimizle mücadele ediyoruz. Bundan ders çıkararak, ümmet bilincini geliştirebiliriz. ‘Müminler ancak kardeştirler.’ ayetini unutmayalım.  ‘Kendin için istediğin bir şeyi, Müslüman kardeşin için istemedikçe, kâmil bir Mümin olamaz.’ hadisini hafızalarımızdan çıkarmayalım. Bizi bir araya getiren, birleştiren tevhidtir.”

“Müslümanların lider ve âlimlerine büyük sorumluluklar düşüyor”

Müslümanların içine düştüğü bu durumdan kurtulabilmesi için Müslümanların lider ve âlimlerine büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Çevik, Müslümanların ilk önce kendi aralarında vahdeti sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının devamında Çevik, “Müslüman liderler, âlimler, meşayıklar, sık sık bir araya gelip, evvela ümmet bilincini kendi aralarında gerçekleştirmeleri gerekiyor. Daha sonra bunu kamuoyuyla paylaşmaları lazımdır. Vaazlarda, camilerde bu bilincinin oluşturulması gerekiyor. Çünkü karşımızda müfsit olan önemli bir internet ve sosyal medya var. Onlar bizi, gençlerimizi, toplumumuzu, ahlakımızı bozuyor. Buna karşı mücadelemiz topyekûn olmalıdır. Eğer daha önce iki saatimizi mücadeleye, toplumsal barışa veriyorsak, şimdi bütün ruhumuzu, bütün vaktimizi İslam’ın hizmetine adamamız gerekiyor. Âlimler, mezhep, meşrep gözetmeksizin bu söylediğim acil duruma karşı mutlaka bir araya gelmeleri gerekiyor. Müslümanların durumlarını müzakere edip, vahdetin oluşması, İslam coğrafyasında var olan Müslümanların gücünü birleştirilmesi için çalışma yürütmesi gerekiyor.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.