Muş’ta 115 bin 768 öğrenci karne aldı

Muş’ta 115 bin 768 öğrenci karne aldı

​2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan 115 bin 768 Muşlu öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan 115 bin 768 Muşlu öğrenci ile 6 bin 626 öğretmen, karnelerin dağıtılmasıyla yarıyıl tatiline girdi.

Yarıyıl tatili nedeniyle Muş Muş Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtım törenine Vali İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü İlci ve veliler katıldı.

Öğrencilere karneleri ile birlikte hediyeler de veren Vali Gündüzöz, öğrencilerin tatili tatil modunda geçirmeleri gerektiğini söylerdi.

Gündüzöz, “Velilerimiz çocuklarımızı fazla zorlamasınlar. Onlara oyun oynayacakları, dinlenecekleri ve arada kitap okuyacakları ortamlar hazırlasınlar. Çünkü çocuklarımız hem okuyacaklar hem oyun oynayacaklar. Yani tatili tatil formatında geçirecekler. Bir başarı varsa bu sadece çocuğun başarısı değil ailenin de başarısıdır. Bir emek varsa bu emek çocuğun kadar ailenin de emeğidir. Aileler de dinlensinler. Bu süreçte enerji toplayarak eğitim ve öğretime devam etsinler. Ben tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karne dağıtım töreni Vali Gündüzöz’ün okulun öğretmenleriyle yaptığı toplantı sonrasında son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler