Muş'ta 205 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş'ta 205 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında il genelinde 205 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkisini aralıksız sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 205 köy yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca kar yağışı sonrasında Muş-Kulp Karayolu ile Hasköy-Mutki Karayolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Kırsal kesimlerde ise kar yağışı ile birlikte fırtına ve tipi de etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreyi buldu.

İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarını tekrardan ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, kent merkezindeki esnaflar da küreklerle iş yerlerinin önünü açmaya başladılar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapanan 205 köy yolunun tekrardan ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yentür, "Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle 205 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Köy muhtarlarımız ile irtibat halindeyiz ve olağanüstü bir durumda ekiplerimizi sorun yaşanan bölgelere yönlendirip vatandaşımızın sorununu gidermeye çalışıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde köylerimize yeniden ulaşımı sağlayacağız." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre, kentte, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler