​Muş'ta Arakan ve eğitime katkı amacıyla 2 farklı kermes kuruldu

​Muş'ta Arakan ve eğitime katkı amacıyla 2 farklı kermes kuruldu

​Muş’ta İHH tarafından Arakan’a destek amacıyla bir kermes kurulurken LALE-DER tarafından da eğitime destek için bir kermes kuruldu.

Muş’ta Arkan’a destek ve eğitime katkı sunmak amacıyla 2 farklı kermes kuruldu.

Birinci kermes, İnsani Yardım Vakfı İHH tarafından gelirleri Arakan'a ulaştırılmak  amacıyla şehir merkezinde özel bir iş yerinde kuruldu. İkinci kermes ise LALE-DER tarafından Muş Öğretmenevi bahçesinde kuruldu. Geliri ise eğitim faaliyetlerinde harcanacağı belirtildi.  

İHH Muş Şubesi Başkanı Hasan Konuşuk kermes ile ilgili yaptığı açıklamada hayırsverler ile muhtaçlar arasında bir köprü kurarak elde ettikleri gelirleri Arakan başta olmak üzere muhtaç bölge insanlarına ulaştıracaklarını söyledi.

Konuşuk, “Muş İHA olarak, vatandaşların yardımlarını başta Arakan olmak üzere çeşitli muhtaç coğrafyalara ulaştırmak için bu kermesi düzenliyoruz. Bu kermes aracılığıyla gelen gelirlerle biz muhtaçlar ile hayırseverler arasında bir köprü görevi göreceğiz. Şu anda insanların gözü önünde Arakan’da katliamlar oluyor. Biz buradan küçük de olsa elde edeceğimiz gelirleri Arakan’a ulaştırmaya çalışacağız. Bizler yakınımızdan başlamak üzere tüm dünyadaki mazlumlardan sorumlu olma bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kermesi de sorumluluğumuzun bir neticesi olarak görüyoruz. Kermeslerden genelde yolda geçen insanlar istifade ediyor. Bu yardımları bilinçli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Kermeslerde satılan malzemelerin niteliği önemli değildir. Önemli olan bizlerin nereye ne yardımda bulunacağınız ve tepkilerimiz önemlidir. Bu yüzden özellikle iş adamları bu tür etkinliklere daha çok destek olmadılar. Çünkü bu küçük adımlar dünya üzerinde ulaşacağımız büyük adamlara yol açacak ve bir kelebek etkisi yaratacaktır. Biz bu kelebek etkisine herkesin destek olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kermesin gelirleri eğitim faaliyetlerinde kullanılacak

Kurdukları kermesten elde edecekleri gelirleri eğitim faaliyetlerinde kullanacaklarını belirten LALE-DER Başkanı İrfan Ay ise, “Biz özellikle geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetişmeleri için dışarıdaki işadamlarından ve duyarlı insanlardan eğitime bir şekilde bütçesinden, emeğinden pay ayırmasını istiyoruz. Kermes gelirleri bizim ufak bir açığımızı karşılıyor. Geri kalan mağdur ve muhtaç ailelere ulaşmamız için iş adamlarına büyük iş düşüyor. Duyarlılık gösterip elini bir şekilde taşın altına koymaya çalışan herkese çağrıda bulunuyoruz. Biz elimizi taşın altına koyduk. Bu sadece bizimle olmuyor. Bunun için bizlerin dışında da birilerinin elini taşın altına koyması gerekir.” Şeklinde konuştu.

Kurulan 2 kermesinde yarın devam edeceği belirtildi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.