Muş’ta dondurucu soğuklar etkili oluyor

Muş’ta dondurucu soğuklar etkili oluyor

​Muş’ta etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bırakırken kaldırım ve çatılarda oluşan buz kütleleri yayalar için tehlike oluşturmaya başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde dondurucu soğuklar etkili oluyor. Muş’ta da etkili olan dondurucu soğuklar Sibirya soğuklarını aratmıyor.

Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyi gösterdiği Muş’ta kaldırımlar buz kütleleriyle kaplandı. Kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan çatılardan sarkan kar ve buz kütleleri yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.

Belediye ekipleri tarafından kaldırımlarda buz kırma ve kaldırım tuzlama çalışmaları yapılırken, esnaf da kendi imkânlarıyla dükkanlarının önündeki buzları kazmalarla kırmaya çalıştı.

Soğuk havalardan dolayı günlük hayatın aksadığını belirten Muşlular, kentte son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığını ifade ettiler.

Vatandaşlardan Kutbettin Özay, kaldırımların buz tuttuğunu belirterek, "Bizim memleketimiz çok soğuktur. Her yer buz tutmuş, yürümekte zorluk çekiyoruz. Çatılarda kar kütleleri birikmiş. Biriken kar ve buz kütleleri bizim için tehlike oluşturuyor." dedi.

Seyyar satıcı Murat Çelik ise tezgahı başında soğuktan titrediğini söyleyerek, "Ben seyyar satıcılık yapıyorum. Havalar çok soğuk olduğu için titriyoruz. Muş, soğuk bir ildir. Bu sene kış daha da soğuk geçiyor. Allah, fakir fukaranın yardımcısı olsun. Çatılarda biriken kar ve buz kütlelerinden dolayı vatandaşlar sokaklarda serbestçe dolaşamıyor." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.