Muş'ta eczacılar Kızılay'a kan bağışladı

Muş'ta eczacılar Kızılay'a kan bağışladı

44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Muş Şubesi Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kış aylarında kan stoklarının azalması üzerine 44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Muş Şubesi Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Eczacılar ve eczane çalışanlarından oluşan bir grup kan bekleyen hastalara umut olmak için Kızılay’ın bir AVM’de açtığı standa gelerek kan bağışında bulundu.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten bağışçılar, kan bekleyen hastalara umut olmak istediklerini belirttiler.

Burada açıklamalarda bulunan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, kan stoklarının hızlı bir şekilde istedikleri seviyenin üzerine çıktığını belirterek, “Bilindiği gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bunun tek kaynağı da insanoğludur. Türkiye genelinde olduğu gibi Muş genelinde de gereken desteği görüyoruz. Muş’ta STK’lar, gençlerimiz ve halkımız çok yoğun bir ilgi gösteriyor. Vatandaşın ücret karşılığı kan alması hiçbir şekilde söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın bunu bilmelerini istiyoruz. Kan talebi hastane üzerinden Kızılay’a iletilir ve İhtiyaç anında hemen kan tedarik edilir.” şeklinde konuştu.

44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Muş Şube Başkanı Ayetullah Balpi ise şöyle konuştu: “Yüzlerce yavrumuz, hastamız uygun dönör ve kan bekliyor. Biz de eczacılar olarak kendimizi halka en yakın meslek grubu olarak gördüğümüz için Kızılay’ın bu kampanyasına destek vermek istedik.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler