Muş'ta halk oyunları müsabakası

Muş'ta halk oyunları müsabakası

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen halk oyunları müsabakası sona erdi.

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliği ile halk oyunları müsabakası gerçekleştirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yarışmada okul takımları, dernek ve kulüplerden oluşan toplam 13 takım oyunlarını sergilediler. Her takım, 10 dakika boyunca oyunlarını sergiledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, düzenlenen müsabakaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ,"Bugün burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle 8 okul takımı, 5 de kulüp ve dernekten oluşmak üzere 13 takımın halk oyunlarını gerçekleştirdik. Tabi ki bu halk oyunlarını bir faaliyet olarak görmüyoruz. Hem kültürel hem de sportif faaliyet olarak da değerlendirebiliriz. Çünkü milli kültürümüzün en güzel yansımalarından biridir halkoyunları. Halkın neşesini, hüznünü, sevincini, her şeyini görebiliyoruz ve örfünü adedini yaşayabiliriz. Burada gördüğünüz gibi tertemiz kardeşlerimiz yörelerini tanıtacak halk oyunları ile bu gösterileri icra edecek." ifadelerini kullandı.

Müsabakanın renkli görüntülere de sahne olduğunu belirten Güler, "Gördüğünüz gibi salon da dolu. Yarışmacılar bir mücadele veriyor. Bu çok tatlı bir mücadeledir. Gençlik ve Spor Bakanlığı sportif faaliyetlerin yanında eğitsel ve kültürel faaliyetlere de çok önem vermekte. Bu müsabakalarda il birincileri tespit edildikten sonra bölge birinciliği için müsabakalara gidecekler. Burada farklı kategoriler var. Hakemlerimizin değerlendirmesi sonucu finale kalanlar gölge elemelerine gidecekler. Çıkan sonuca göre birincilere kupalarını vereceğiz." dedi.

Yapılan müsabaka sonucunda hakem puanlamasına göre 5 farklı kategoride dereceye giren takımlara ödüller verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.