Muş’ta Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı

Muş’ta Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı

Muş Belediyesince yer tahsisi yapılan ve bir hayırsever işadamı tarafından finanse edilen Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Kadınların sosyal ve kültürel alanda etkinliklerini gerçekleştireceği, hayırsever bir işadamının annesinin adının verildiği Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi düzenlenen açılış programıyla hizmete girdi.

Kent merkezinde bulunan Hürriyet Karakolu yanında bulunan tesisin açılışına Muş Valisi İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İstanbul MUŞ VAKFI Başkanı Orhan Sami Gültekin, kültür merkezinin yapımını üstlenen işadamı eğitimci Gıyasettin Bingöl, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu törenin açılış konuşmasını yapan Gıyasettin Bingöl, böylesine hayırlı bir işte yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, bundan sonra da Muş ve Muş halkı için imkanlar dahilinde destek olmaya devam edeceğini belirtti.

Muş Vakfı Başkanı Orhan Sami Gültekin’in selamlama konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya ise Muş’a önemli bir tesisin kazandırıldığını belirterek, "İslam medeniyetinin Anadolu’ya girişinin sağlandığı bu kadim şehrin gelişmesi ve kalkınması için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Bizim kültürümüzde kadın kavramının çok önemli bir yeri vardır. İnşallah bu kültürü devam ettiririz. Her birimizin annesine ve babasına böyle güzellikler bırakması duasıyla bir kez daha şükranlarımı arz eder, katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Asya’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Muş Valisi İlker Gündüzöz ise "Gerçekten insanlığa hizmet edenler insanlığın en hayırlı işini yapıyorlar. Bugün ben burada birlik ve beraberlik görüyorum. Bakın uzaktan çıkmışlar belli bir yerlere gelmişler, iş adamları olmuşlar, okumuşlar, doktor olmuşlar ama memleketlerini unutmamışlar ve tekrar memleketlerine bir şeyler yaparak faydalı olmak için geri gelmişler. Yine burada bilgi görüyoruz. Pek çok aktivitelerin olacağı, hanımefendilerin, çocuklarımızın ve gençlerimizin çeşitli meşgaleler de uğraşacakları bir ortam söz konusu. Ticaret hesap kitap işi. Hesabını kitabını yapmış ama bir de vefa var. Bu güzel kurumun hayırlı işlere vesile olmasını temenni ediyorum. Allah hayırlı etsin." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından hediye takdimi yapılarak Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni katılımcıların merkezi gezmesi ve ikram sunumu ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.