Muş’ta kar kalınlığı 10 metreye ulaştı

Muş’ta kar kalınlığı 10 metreye ulaştı

​Muş’ta etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrasında Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığı yer yer 10 metreye ulaştı.

Muş’ta yaklaşık bir aydır kapalı olan 9 köy ve 22 mezra yolunun açma çalışmaları devam ediyor. Üçevler grup köy yolunda 5 iş makinesiyle çalışma yürüten İl Özel İdaresi ekipleri 2 günde yaklaşık 150 metre yolu ancak açabildiler.

Yer yer 10 metreyi bulan kar kalınlığının bulunduğu bölgede zor şartlar altında çalışan ekipler bazı tehlikeler de yaşıyorlar. 10 metre yükseklikten bir iş makinasının üzerine düşen kar kütlesi araca hasar verirken operatör zor anlar yaşadı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, ekiplerin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

“İlimizde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı ciddi derecede olumsuz etkilemektedir. Muş İl Özel İdaresi olarak Ilıca, Derecik, Ağıllı ve Üçevler grup yolunda yaklaşık bir haftalık çalışmamız devam ediyor. Yüksek kesimlerde yer yer 10 metreyi bulan kar kalınlığı ciddi manada yavaş çalışmamıza sebep olurken yol almamıza engel olmaktadır. İki tane rotatif bir tane greyder bir tane kepçe ile bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Görüntülerde de görüldüğü gibi zaman zaman 5 makine ile 500 metre yol alamıyoruz. Bu, işin ne kadar zor olduğunun bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin olmaması için ikinci güzergah olan Kulp yolundan Üçevler karakoluna bağlantı verdik. Fakat köylülerimizin çoğunun kullanmış olduğu güzergah Derecik, Ilıca, Ağıllı köyü yoludur. Bu yolları açma çalışmaları devam ediyor. Muş'ta 4 defadır yol açma çalışması yapıyoruz. Muş'ta 3 bin kilometre yol ağımız vardır. Her defasında bunları temizlemekle 12 bin kilometre karla mücadele çalışması yapılmıştır.”

Ağıllı köyü muhtarı Abdulselam Dinçer ise yollarının yaklaşık bir aydır kapalı olduğunu belirterek, “Şu anda Üçevler bölgesinin yolu açılıyor. 9 köy ve 22 mezarının yolu kapalıdır. Kar ve fırtına nedeniyle yer yer 10 metreye yakın kar kalınlığı bulunmaktadır. Bu da yol açma çalışmalarını zorlaştırıyor. Bir buçuk gündür Özel İdare Ekipleri çalışıyor 200 metre yolu kat edemediler. Kar nedeniyle çalışmalar yürümüyor. Kar taş gibi sert olmuş. Yollarımız yaklaşık bir aydır kapalı. Yollarımızın açılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler