Muş’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kartpostallık görüntüler oluşturdu

Muş’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kartpostallık görüntüler oluşturdu

Muş’ta 2 gündür belli aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken, kırsal alanda ve kent merkezinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Muş'ta 2 gündür belli aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yüksek kesimlerde kar yağışının daha fazla olduğu gözlemlenirken, şehir merkezinde ise kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreyi buldu. Belediye ekiplerinin sabah saatlerinde başladığı yol açma çalışmaları devam ederken özellikle ara yolların henüz tamamen açılamamış olması vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Öte yandan yoğun kar yağışı kent merkezi ve kırsal alanlarda kartpostallık görüntüler oluşturdu. Özellikle kar yağışının olduğu ağaçlık alanlarda fotoğraf çeken vatandaş ve fotoğrafçılar karın tadını çıkardı.

Kar yağışının daha fazla etkili olduğu kırsal kesimlerde ise ev ve ahırlar kar altında kaldı. Vatandaşlar küreklerle ev ve ahırlarının çatısı ile evlerinin yolunu açtı. Kar yağışından en çok etkilenen hayvan sahipleri ise kar altında kalan samanları çıkarmak için ellerine kürekleri alıp karı temizlemeye başladı.

Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesinde hayvancılık yapan İbrahim Sığınç, kar yağışının hayvan sahipleri için çile anlamına geldiğin belirterek, “Akşama kadar kar altında saman dolduruyoruz. 2 gündür yoğun bir kar yağışı var. Belediye yollarımızı çok geç açtığı için zorlanıyoruz. Günde 2 defa hayvanlara yem veriyoruz. Saman çuvallarını sırtımızda taşıyıp hayvanların olduğu ahırın yanına götürüyoruz. Kış çetin geçtiği için çok zahmet çekiyoruz. Kar yağışı bizim için çileye dönüştü.” şeklinde konuştu.

Muş merkezde Bulunan Göletli Parkta fotoğraf çeken İshak Güngör ise, 2 gündür etkili olan kar yağışından dolayı kentte kartpostallık görüntüler oluştuğunu belirterek, gördüğü güzel görüntüleri fotoğraflayarak karın tadını çıkardığını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.