Muş'ta kayak merkezini 30 bin kişi ziyaret etti

Muş'ta kayak merkezini 30 bin kişi ziyaret etti

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, kentte sezon boyunca yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Güzel hava ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, hafta sonu tatilini Güzeltepe Kayak Merkezi'nde geçiriyor. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, sezon boyunca yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getirdi.

Kayak severler, kış mevsiminin yaklaşık 6 ay sürdüğü Muş'ta karasal iklimden dolayı kayak gibi kar sporları için oldukça elverişli olan kentte, tesisin eksikliklerinin giderilmesini istediler.

Kayak severler, kızak ve kayak takımlarıyla eğlenirken gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, sezon boyunca yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Muş'un kış sporları için elverişli bir kent olduğunu belirten Güler, "Kayak merkezimiz şehre yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olup ulaşım noktasında hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Görmüş olduğunuz gibi halkımız tarafından ciddi anlamda bir teveccüh var. Sezon başından itibaren yaklaşık 30 bin misafir ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası halkımızın en çok teveccüh gösterdiği etkinlik sahalarından birisi. Muş'ta çok iyi sporcular yetişmektedir. Türkiye şampiyonları, Balkan olimpiyat şampiyonları çıkardığımız kayak tesisini İnşallah daha verimli bir hale getirmek için çalışmalarımızı yapmaktayız. İnşallah büyüklerimizin de desteğiyle ilimize daha büyük bir tesis kazandıracağız." dedi.

Çevre illerden de kayak merkezine rağbet olduğunu söyleyen Güler, "İlimiz mevsimsel şartlar itibariyle de kayak sporuna çok müsaittir. Karasal iklim dolayısıyla kar kalınlığı bazı noktalarda 3 metreyi bulmakta ve kayak sezonu diğer bölgelere nazaran biraz daha uzun geçmektedir. Muş'ta sporu önemsediğimiz için sportif faaliyetlerin devamı için çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kayak severlerden Ezgi Çiçek de kentte bulunan kayak merkezinin sosyal etkinlik anlamında ciddi bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Tesis biraz daha geliştirilirse insanların hafta sonlarını bu şekilde güzel geçirecekleri bir tesis olur. Tesisin yetkililer tarafından geliştirilmesini diliyoruz. Muş'u kayak anlamında ileri götürecek bir tesis. Kış sporlarının gelişmesi gereken bu memlekette gereken değerin verilmesini istiyoruz. Hafta sonumuzu burada kayarak değerlendiriyoruz. Kış sporlarının geliştirilmesi gereken bir ilde kayak merkezinde gelişmiş olması gerekir." şeklinde konuştu.

Kayak sporunu sevdiğini aktaran Emrah Ünal ise şöyle konuştu:

"Yaklaşık 4 yıldır Muş'tayım. Kayak merkezi Muş halkı ve dışarıdan gelen vatandaşlar için sosyal aktivite olarak çok güzel bir ortam oluşturuyor. Muş şartları da kayağa çok uygun. 6 ay kış mevsiminin yaşandığı Muş'ta kayak sporunun daha çok gelişmesi gerekiyor. Muş ve Muş halkı bunu hak ediyor. İnşallah yetkililer kış sporlarına gerekli önem verirler."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler