Muş'ta öğrenciler kuşlar için ağaçları elmalarla donattı

Muş'ta öğrenciler kuşlar için ağaçları elmalarla donattı

Muş'ta Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri hava sıcaklıklarının sıfırın altına inmesiyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ağaçları elmalarla donattı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş yurdunda kalan öğrenci ve personelleri, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ağaçlara elma ve ekmek asarak, kuşların yaşam mücadelesine katkıda bulundular.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve kar yağışından dolayı kuşların yiyecek bulmakta zorluk çektiğini aktaran öğrenciler, ağaçlara astıkları ekmek ve elmalarla farkındalık oluşturmak istediklerini söylediler.

Öğrencilerden Gül Nihal Karagülle, herkesin sokak hayvanları konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Bizler KYK öğrencileri olarak aç kalan sokak hayvanları için doğaya yem bıraktık. Ağaçlara kargalar için elma, serçe kuşları için de ekmek astık. Tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Öğrenciler olarak farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenledik. Soğuk kış günlerinde kuşlar aç kalıyor ve bazen açlıktan ölebiliyorlar. Bugün biz yaparsak diğer insanlara da örnek olur.” şeklinde konuştu.

Başka bir öğrenci Mehmet Şirin Yalçın da, soğuk kış günlerinde kuşların ve diğer sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğini söyleyerek, “Yoğun kar yağışının olduğu memleketimizde doğada aç kalan hayvanlara nasıl yardım edebiliriz?' diye düşünürken aklımıza bu fikir geldi. Kuşlar için ağaçlara elma ve ekmek astık. Kış mevsimi bitene kadar bunu devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Bizler ayrıca sokak köpek ve kedileri için de farklı yerlere yem bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.