​Muş'ta okul önlerinde asayiş uygulaması yapıldı

​Muş'ta okul önlerinde asayiş uygulaması yapıldı

​Muş'ta bulunan 79 okul önünde yapılan asayiş uygulamasında 138 işyeri, 2 bin 472 şahıs ile 340 araç kontrol edildi.

Öğrencilerin suça sürüklenmesini önlemek, eğitim ve öğretimin güvenli ve huzurlu bir ortamda sürdürülebilmesi ve okul önlerinde çocuklara zarar verebilecek şahısların yakalanması amacıyla Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İl Genelinde “Okul Önü Genel Asayiş ve Trafik Denetleme Uygulaması” yapıldı.

Uygulamada 37 ekip ve 212 personel ile birlikte 79 okul önü ve çevresinde, 138 umuma açık işyerinde yapılan denetimlerde, toplam 2471 şahıs ve 340 araç kontrol edildi.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, "Çocuğun Cinsel İstismarı' suçundan 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan bir şahıs, ‘4733 SKM’ suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan bir şahıs, Askeri Ceza Kanununa Muhalefet suçundan aranan bir şahıs, Beyandan Sonra Mal Artışını Bildirmemek suçundan aranan bir şahıs, Yoklama kaçağı/bakaya olarak aranan 10 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, 80 okul servis aracı kontrol edilmiş ve 12 okul servis aracına değişik maddelerden toplam 3 bin 437 TL cezai işlem uygulanmış, 1 kahvehaneye ruhsatsız faaliyet göstermekten dolayı idari işlem yapılmıştır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler