Muş’ta PKK operasyonu: 19 gözaltı

Muş’ta PKK operasyonu: 19 gözaltı

Muş’ta PKK operasyonunda gözaltına alınan 19 şahıstan 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

Muş’ta PKK ve uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 19 şahıstan 3'ünün tutuklandığı 6’sının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve diğer şahısların da işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, PKK/KCK işbirlikçilerinin yakalanması ve faaliyetlerinin tespiti maksadıyla 12 Aralık 2018 tarihinde Malazgirt İlçesinde Şehit Jandarma Üsteğmen Suat İshakoğlu 2018-407 operasyonu yapıldığı belirtilerek, “Operasyonda; 11 şüpheli şahsa ait toplam 9 evde ve eklentilerinde arama faaliyet icra edilmiştir. 10 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, 4 tabanca şarjörü, 57 adet tabanca fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve bir adet av tüfeği ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında il genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretini yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ise gözaltına alınan 9 şahıstan 3'ünün tutuklandığı ifade edilerek, “Uygulama noktasında durdurulan şehirlerarası otobüsün içerisinde yolculuk yapan bir şahsın yapılan üst aramasında ayrı ayrı paketlenmiş 26,45 gram ve 0,93 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, uygulama noktasında durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, aracın farklı yerlerine gizlenmiş 3 parça halinde; 12,63 gram metamfetamin, 21,50 gram metamfetamin, 39,01 gram metamfetamin olmak üzere toplamda 73,14 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Durdurulan 3 araç içerisindeki 6 şüpheli şahsın üzerlerinde ve araçlarda yapılan aramada ise; 47,49 gram metamfetamin, 0,31 gram metamfetamin, 7,07 gr toz esrar maddesi ele geçirilmiş olup toplamda 148,32 gram metamfetamin ile 7,07 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan 9 şahıstan 3’ü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 6 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.