Muş’ta saldırı hazırlığındaki 2 PKK’li öldürüldü

Muş’ta saldırı hazırlığındaki 2 PKK’li öldürüldü

Muş'ta PKK’ye yönelik operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK’li öldürüldü. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Muş'ta PKK’ye yönelik operasyonda saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK’linin öldürüldüğü, operasyonda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Muş-Kızılağaç Beldesi Güneyi Şenyayla Bölgesi Hazneki Tepe mevkiinde hava destekli (F-16 savaş uçağı, İnsansız Hava Aracı, Atak Taarruz Helikopteri) icra edilen operasyon sonucunda; 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, öldürülen PKK’lilerden birinin 07 Haziran 2016 tarihinde dönemin Muş Valisi Seddar Yavuz’a yönelik saldırı için hazırlanan ve Muş merkezde ele geçirilen bir ton patlayıcı yüklü aracı Muş’a getiren kişilerden biri olduğu değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada son olarak, olay yerinde PKK’lilere ait; bir adet Kaleşnikof tüfek, bir adet M-16 tüfek, 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 138 adet M-16 fişeği, 6 adet Kaleşnikof fişeği, 4 adet M-16 şarjörü, bir adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet tabanca şarjörü, bir adet el telsizi, 8 bin 450 lira para, 2 adet tüp, 2 adet şemsiye ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.