Muş'ta Sarıkamış Şehitleri anıldı

Muş'ta Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış Harekâtı'nın 104. yıldönümü dolayısıyla Muş'ta "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" düzenlendi.

Sarıkamış Harekâtı'nın 104. yıldönümünde Sarıkamış dağlarında şehit düşen askerler, Muş'ta düzenlenen yürüyüş ile anıldı.

Muş Valiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, İstasyon Caddesi'nden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü meydanına kadar, Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin asker için yürüdü.          

Yürüyüşün bittiği alanda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Doç Dr. İlker Gündüzöz, Sarıkamış harekâtının 104'üncü yıldönümünde şehit olan askerleri anmak münasebetiyle bir araya gelindiğini belirterek, "Bu vatan, şehitlerin üzerinde yükselmiştir. Halen de şehitleriyle, gazileriyle yükselmeye devam etmektedir. Bir ülkeyi vatan yapan aslında imkânlar değildir. Bir ülkeyi vatan yapan, iradedir. İnsanların iradesidir. Eğer ortak bir amaca yönelik olarak bir irade sergileyen millet varsa onların yaşadığı ülke vatan olur ve şühedanın üzerinde de o topraklar vatan olarak yükselir. Biz bundan yaklaşık bir asır önce şehadet mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimizi burada şükranla, hayırla yâd ediyoruz. Allah onlara rahmetiyle muamele etsin. Ondan önce ve ondan sonra bu vatan için toprağa düşmüş olan şehitlerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Gündüzöz'ün konuşmasının ardından, İl Müftüsü Alettin Bozkurt Sarıkamış şsehitleri için dua etti. Program, sıcak çorba ikramının ardından sona erdi.

Yürüyüşe; Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.