Muş'ta Siyer Sınavı'na katılım yarı yarıya arttı

Muş'ta Siyer Sınavı'na katılım yarı yarıya arttı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na Muş'ta bu yıl katılım yüzde 50 arttı.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde 7'ncisi yoğun katılım ile düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Muş'ta bu yıl katılım yüzde 50 oranında arttı.

Kentte bu yıl 12 merkez olmak üzere 18 okulda düzenlenen Siyer Sınavı'na 7'den 70'e birçok kişi katılım sağladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörü Hamit Akşi, sınavı düzenlemelerindeki amacın, toplumdaki ahali yozlaşmaya çözüm bulmak olduğunu söyledi.

Akşi, "Amacımız, belki de insanların ömürlerinde bir kere de olsa Resulullahın hayatını okuyup kendine rol model alarak hayatlarını o şekilde dizayn etmeleridir. Bu sene Muş'ta 12 merkezde ve 18 okulda sınavımızı yaptık. Katılım geçen seneye oranla yüzde 50 arttı. 3 bin 500 kişi kayıt yaptırmıştı. Katılım gayet yoğundu. Bu yoğunluğu dolu dolu hissettik. İnşallah bunu ileriki senelerde arttırarak devam ederiz. Toplumumuzdaki bu ahlaki çöküntüye bir çözüm olmasını ümit ediyoruz." dedi.

Kızını sınava getiren Nesim Han, sınavı okul aracılığıyla duyduğunu ve kızının girmek istediğini, kendisinin de onu teşvik ettiğini anlatarak, kızının Hazreti Peygamber'in hayatını daha iyi öğrenmiş olması açısından iyi bir sınav tecrübesi olduğunu belirtti.

Nisanur Han da ödül kazanmak için değil, siyeri öğrenmek için sınava girdiğini ve bu tarz sınavların arttırılması gerektiğini ifade etti.

4'üncü kategoriden sınava giren Yasemin Bingöl, "Açıkçası Peygamber Efendimizi ne kadar tanıdığımı merak ettiğim için bu sınava başvurdum. Siyer ve tefsir kitaplarından okuyoruz ama bilgilerimizi test etmek için bu sınav bize bir fırsat oldu. İnşallah iyi bir netice alırım. Çok bekledim. Her sene yapılıyormuş. Ben bu sene ilk defa giriyorum. İnşallah devamı gelir. Gelecek nesiller için de çok hayırlı bir sınavdır." şeklinde konuştu.

Hazreti Muhammed'in hayatını daha iyi öğrenmek için sınava girdiğini aktaran Osman Yıldırım, öğretmeninin vasıtasıyla sınava kayıt yaptırdığını bildirdi.

Kızını sınava getiren Cevdet Akman, şöyle konuştu: "Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi için kızımı sınava getirdim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu da bu çocukların bu tarz sınavlara girmesiyle olur. Bu sınava girerken kitap aldım. Biz bu kitaptan bir kelime de öğrenirsek bizim için bir kazançtır. Sınavdan başka bir beklentim yok."

Yahya Polat ve Emirhan Koder ise herkes gibi Hazreti Peygamber'in hayatını daha iyi öğrenmek için sınava girdiğini ve çok çalıştığını ifade etti.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.