​Muş’ta üçevler grup köy yolu 20 gündür ulaşıma açılamıyor

​Muş’ta üçevler grup köy yolu 20 gündür ulaşıma açılamıyor

​Muş’ta etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrasında ulaşıma kapanan Üçevler grup köy yolu yaklaşık 20 gündür ulaşıma açılamıyor.

Muş’ta yaklaşık bir aydır kapalı olan 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler grup köy yolunda İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yol açma çalışmaları devam ediyor.

Yer yer 10 metre kar yüksekliğinin bulunduğu bölgede 5 iş makinesi ile çalışmalarına devam eden İl Özel İdaresi Ekipleri, yaklaşık 20 gündür çalışmalarına aralıksız devam ederken 2 veya 3 gün içerisinde Üçevler grup köy yolunun tamamen ulaşıma açılması hedefleniliyor.

Fırtına ve tipiden dolayı beton gibi sertleşen karı önce kepçe ve kato yardımıyla dağıtan ekipler daha sonra rotatif (kar savurma aracı) aracıyla yoldan temizliyor. Zor şartlar altında çalışmalarına devam eden ekipler, yolu ulaşıma açmak için tüm imkânları seferber ediyorlar.

Günlerdir çalışmaların sürdüğü bölgede çalışmaların 7/24 esasına göre devam ettiğini söyleyen İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk şöyle konuştu:

“Üçevler bölgesi olarak tabir ettiğimiz; Derecek, Ağıllı, Ekindüzü, Arıköy ve Cevizli grup köy yolumuz yaklaşık 20 günden beridir ulaşıma kapalı. Bu sene özellikle tipi ve fırtınadan dolayı yer yer 10-15 metre kar kalınlığı bulunmaktadır. Ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışıyor. Şu anda bölgede 2 tane rotatif, bir tane kato, 2 tane de kepçe bulunmaktadır. Kar yüksekliğine kepçe ulaşmadığı için bölgeye kato gönderdik. Üçevler grup köy yolunu 2-3 gün içinde ulaşma açmayı hedefliyoruz. Şehir merkezinde çok fazla olmasa da yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkileyecek derecede çok kar yağışı oluyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler