Muş’ta uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonları

Muş’ta uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonları

​Muş’ta uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonlarında yakalanan 15 kişiden biri tutuklandı.

Muş’ta 4 ilde ve kaçak sigara operasyonlarında kaçak sigara ile PKK’ye maddi destek sağlayan 14 kişinin yakalandığı ve uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonda ise bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Muş merkezli 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, 14 kişi yakalanmış, yakalanan şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 26 bin 796 Paket Gümrük Kaçağı Sigara,  kaçakçılıktan elde edilen para 59 bin 745 TL, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan bir adet minibüs ile PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir.” denildi.

Uyuşturucu madde satışı yapan bir kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, “Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında, sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen bir kişi uyuşturucu madde satışı yaparken suçüstü yakalanmıştır. Söz konusu şahsın ikametinde ve eklentilerinde yapılan aramada; 3 kilo 300 gram esrar maddesi ve 185 kilogram Hint Keneviri ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan işlem yapılan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesince Kasten Öldürme suçundan aranması olduğu tespit edilen diğer kişi hakkında da "Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak" suçundan işlem yapılmış ve şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler